Janne Kuusi

 Janne Kuusi

© J. Pekka Mäkelä

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Virtuaalivierailut
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen taustaltani elokuvaohjaaja ja siksi tottunut esiintyjä, kirjailijana hyödynnän elokuvallisia visioita, mutta aina sisältö edellä.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Olen työskennelluyt elokuvaohjaajana 1980-luvun alusta, kirjailijana vuodesta 2010. Kirjallinen tyylilajini vaihtelee historiallisesta proosasta satiiriin. Kirjoitan myös yhteiskunnallisia blogeja. Olen esiintynyt lukuisissa tilaisuuksissa, televisiossa, radiossa ja lukupiireissä, isojen ja pienten yleisöjen edessä. Kirjojeni pohjalta kiinnostavia aihepiirejä ovat varsinkin Suomen itsenäisyyden ajan historia, poliittinen ja psykohistoriallinen lähestymistapa ajan ilmiöihin ja tulevaisuudenkuvat.

Mitä teen vierailulla?

Omien kirjojeni ja myös tulevan tuotantoni aiheiden pohjalta käyn mielelläni keskusteluja. Kavahdan pönöttävää luennointia ja suosin esiintymisissäni vuorovaikutusta yleisön kanssa. Aihepiirit voivat käsitellä Suomen historiaa, politiikkaa, sosiaalipsykologiaa ja kulttuuria yleisesti, varsinkin elokuvaan ja kirjallisuuteen liittyen.

Tuotanto

https://helsinginkirjailijat.org/user/janne.kuusi/
Esikoisteokseni 2010 oli ”Vapaus” (LIKE), kesytön dystopia Suomen eräästä tulevaisuuden tiestä. Yllättävän moni sen ”ennustuksista” on jo nyt käynyt toteen.

Satiiriromaani ”Banksteri” 2012 (Helsinki-kirjat) kertoo Nalle Wahlroosin oloisesta miehestä, jonka kapitalistipuheiden takaa löytyy vankka taistolaismenneisyys ja sen tavoitteet.

Isoin teoskokonaisuuteni kirjallisuuden alalla on Sukupuu-trilogia (LIKE): ”Kasvoista kasvoihin” 2014, ”Sielusta sieluun” 2016 ja ”Silmästä silmään” 2018. Se on historiallinen romaanisarja, jossa Kaskivuoren mahtisuvun ja sen liepeiden kautta käydään läpi Suomen itsenäisyyden sata vuotta. Nuo kolme itsenäistä romaania voi lukea missä järjestyksessä tahansa tai vaikka vain yhden. Itse suosittelen päinvastaista kuin julkaisujärjestys.

Tulevat kaksi teostani ovat satiirisia kuvauksia ja ne pohjaavat omiin kokemuksiini presidentti Kekkosen sotilaspalvelijana v. 1974 (työnimi 400 kekkosta) sekä elokuvaohjaajana 30 vuoden ajan (työnimi Apinan vuosi). Nämä julkaistaan näillä näkymin vuoden 2021 puolella.