Wilma-Emilia Kuosa

 Wilma-Emilia Kuosa Lataa painokelpoinen kuva

© Jean-Claude Néron

Helsinki

Kirjailijavierailut
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen kirjoittava tanssitaiteilija ja esityksissäni lihallistan tekstini yhteiseksi kokemukseksi.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Missä on paikka sille mitä ei saada sanotuksijoka jyskyttää siellä minne ei sanat yllä?Sinne minne on vaikea katsoaeikä askeleet meinaa uskaltaatarvitaan lisä tilaajotta lempeys valtaisi senkinriisuen häpeän seitinWilma-Emilia Kuosan teokset rakastavat rikotut sielut ehjiksi. Wilma-Emilia on freelance kirjoittaja, koreografi, tanssija, tanssinopettaja ja runoilija Helsingistä. Hän on opiskellut jazztanssin erityisosaajaksi Ranskassa, saavuttaen sekä tanssijan että tanssinopettajan pätevyydet pääaineenaan jazztanssi.Kuosan esikoisrunoromaani Titaanisydämen anatomia ilmestyi 2020 Basam Booksilta. Sen jatko-osa Häkkiooppera julkaistaan syksyllä 2022. Runoromaaniin perustuvan Häkkiooppera-esityksen ensi-ilta on KokoTeatterissa 14.9.2022.Wilma-Emiliaa kiinnostaa poikkitaiteellinen toiminta, jossa liike ja teksti kohtaavat. Etenkin raja-aitojen kaataminen eri aiheiden ja taiteenalojen välillä sytyttää Wilma-Emilian.

Mitä teen vierailulla?

Minua kiinnostaa henkilökohtaisten kokemusten muuntaminen tekstiksi. Arat aiheet tuottavat kokemukseni mukaan väkevimmät tekstit, jotka herkistävät kuulijansa vaikeankin teeman äärelle.

Työpajoissa motivoin löytämään sanoja omille kokemuksille sellaisella tavalla, joka auttaa ymmärtämään oman roolin tapahtumissa. Minulla on sarja yksinkertaisia harjoitteita, jotka auttavat kenet vain kiinni kirjoittamiseen. Johdatan pehmein keinoin myös runon maailmaan, tarpeesta riippuen. Esimerkiksi miten koulukiusaamiseen puuttumatta jättäminen voi vaikuttaa kiusatun elämään? Häpeän ja syyllisyyden purkaminen on minulle tärkeä osa kirjoittamista.

Koulutukseltani olen tanssipedagogi, joten pidän mielelläni kaksiosaisen työpajan, jonka toisessa osassa omat tekstit muutetaan liikkeeksi.

Avaan mielelläni omaa prosessiani siitä miten tekstistä tulee esitys näyttämölle.

Inspiroidun uusista ideoista eli saa rohkeasti ehdottaa uutta yhteistyötä!

Tuotanto

Titaanisydämen anatomia, 2020, Basam Books
Häkkiooppera, 2022, Basam Books