Maija
Kotilainen

Kirjojeni kohderyhmä

Kuvaus

Olen lyyrinen prosaisti. Luonto inspiroi minua. Kerrontani on empaattista ja tarkkanäköistä. Olen joutunut tilanteisiin, joista olen selvinnyt kirjoittamalla. Ensimmäinen runokokoelmani Meidän välissämme on ilmaa heijastaa avioliiton arkea vahvan, alkoholismiin taipuvan kirjailijan rinnalla. Runokokoelma Puolitoista promillea pihkaa on surutyötä aviopuolison kuoltua. Samalla runot etsivät kypsän naisen uusia ääriviivoja.
Romaani Naisten aika kertoo kolmen sukupolven naisista, heidän heikkouksistaan ja vahvuuksistaan, uskosta, toivosta ja rakkaudesta maalaismiljöössä.
Hitaasti kypsyvien tähkien teemana on ikäihmisten kielletty rakkaus. Romaani kysyy, kuuluuko rakkaus ja intohimo vain nuorten ja keski-ikäisten elämään. Se todistaa, että ikääntyneet ihmiset voivat kokea samanlaisia tunnekuohuja kuin nuoret.
Lapsille kirjoittaminen on alkanut kiinnostaa minua entistä enemmän. Ensimmäinen osa Merimieskissa Pitkänen-sarjaa ilmestyi marraskuussa 2015. Rahtilaivalta löytynyt orpo kissanpentu varttuu matruusi Aapon hoivissa. Aapon hyttiin ilmestyy muitakin eläimiä. Toinen ja kolmas osa ovat kutakuinkin valmiita, ja neljättä osaakin olen hahmotellut.

Mitä teen vierailulla?

Olen valmis puhumaan naisen luovuuden toteuttamisesta ja sen vaikeudesta toisen luovan ihmisen rinnalla. Ikääntyneiden ihmisten rakkaus ja lastenkirjat kiinnostavat myös.

Tuotanto

Merimieskissa Pitkänen, kuvitettu lastenkirja, 2015
Hitaasti kypsyvät tähkät, 2012
Naisten aika, 2010
Puolitoista promillea pihkaa, 2000
Meidän välissämme on ilmaa, 1990