Ulla Koskinen

 Ulla Koskinen Lataa painokelpoinen kuva

© Antti Kurko

Tampere

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Ihmiset, elämä ja arki 1500-1800-lukujen Suomessa.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Olen työskennellyt historiantutkijana vuodesta 2000 lähtien ja koulutukseltani olen filosofian tohtori ja dosentti. Olen kirjoittanut tietokirjallisuutta, paikallishistorioita ja akateemisia julkaisuja, joita yhdistävänä teemana on kiinnostus entisajan suomalaisten arkiseen elämänmenoon. Kuinka työt tehtiin, perhe hoidettiin ja ruoka saatiin pöytään ilman nykyajan mukavuuksia? Olen kertonut aihepiiristä erilaisilla vierailuilla sekä pitänyt esitelmiä opintopäivillä, kursseilla, seminaareissa ym. Kirjoittajana kiinnostukseni kohteina ovat olleet myös menneisyyden ihmisten vuorovaikutus, verkostot, yhteisöt ja yhteistyö.

Mitä teen vierailulla?

Vierailujeni ja esitelmieni aihepiirit koskevat Suomen historiaa 1500-1800 -luvuilla erityisesti arkielämän näkökulmasta: kerron asumisesta, ruoasta, juomasta, toimeentulosta, työnteosta ja muista elämän osa-alueista, jotka ovat muuttuneet mullistavasti viimeisten 150 vuoden aikana. Tyypillisesti olen pitänyt 45-60 min esityksen, jossa olen havainnollistanut entisajan elinympäristöjä ja elämäntapaa Powerpoint-diojen avulla.

Tuotanto

https://kauppa.intokustannus.fi/koskinen-ulla/

Suomessa selviytymisen historiaa: kivikaudelta keskiajalle ja 1900-luvun alkuun, 2018, Into.
Koskinen, Ulla & Miettinen, Tiina & Salminen, Tapio: Maakunnan synty. Satakunnan historia V (1550-1750), 2017, Satakunnan Museo / Porin kaupunki ja Satakuntaliitto.
Aggressive and Violent Peasant Elites in the Nordic Countries, c. 1450-1750 (ed. Ulla Koskinen), 2016, Palgrave Macmillan.
Hyvien miesten valtakunta: Arvid Henrikinpoika Tawast ja aatelin toimintakulttuuri 1500-luvun lopun Suomessa, 2011, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura.