Ulla
Koskinen

 Ulla Koskinen Lataa painokelpoinen kuva

© Antti Kurko

Tampere

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Kirjoitan elämästä Suomessa 1500-1700 –luvuilla eli uuden ajan alussa. Kiinnostuksen kohteina ovat ihmisten vuorovaikutus ja verkostot, yhteisöt ja yhteistyö sekä erityisesti aateli ja länsisuomalaiset talonpojat. Olen työskennellyt historiantutkijana Tampereen ja Jyväskylän yliopistoissa vuodesta 2000 lähtien sekä valmistunut filosofian tohtoriksi Tampereen yliopistosta vuonna 2012. Viimeisimpänä julkaisuna on tietokirja koskien entisajan suomalaisten arkista elämänmenoa.

Mitä teen vierailulla?

Olen pitänyt sekä yleistajuisia että akateemisia esitelmiä, luentoja ja alustuksia. Aihepiirini ovat koskeneet Suomen historiaa Ruotsin ajalla, erityisesti vuorovaikutusta, aatelia ja talonpoikia. Myös haastattelut ja paneelit sopivat.

Tuotanto

Suomessa selviytymisen historiaa. Into 2018.
Aggressive and Violent Peasant Elites in the Nordic Countries, c. 1450-1750 (ed. Ulla Koskinen). Palgrave Macmillan 2016.
Uudistuva maakunta. Satakunnan historia VI (1750-1869). Yhdessä Tiina Miettisen ja Teppo Korhosen kanssa. Satakunnan Museo / Porin kaupunki ja Satakuntaliitto 2014.
Hyvien miesten valtakunta. Arvid Henrikinpoika Tawast ja aatelin toimintakulttuuri 1500-luvun lopun Suomessa. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura 2011.
Suoniemen historia Kuloveden rantojen asuttamisesta 2000-luvulle. Yhdessä Jouko Jaakkolan ja Satu Kankkosen kanssa. Nokian kaupunki ja Nokian seurakunta 2008.

Lisäksi olen kirjoittanut yksin ja yhdessä muiden kanssa suuren joukon Suomen historiaa koskevia tieteellisiä ja yleistajuisia artikkeleita eri julkaisuissa, mm. Suomen Sukututkimusseuran aikakauskirjassa Genos.