Elias Koskimies

 Elias Koskimies

© Toni Tuominen

Helsinki

Kirjailijavierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Kuvaus

Olen tv- ja elokuva-alan ammattilainen, jonka ura alkoi aikoinaan Uutisvuodon käsikirjoittajana. Kahden Uutisvuoto-vuoden jälkeen hioin ammattitaitoa ja rutiinia TV-viihteen jokaisella genrellä reality-sarjoista lifestyleen. estradi-ohjelmista satiirisarjoihin ennen siirtymistäni enemmässä määrin fiktion pariin.

Debyytti-elokuvani “Päivät Kuin Unta” oli Prix Europa-ehdokkaana, pitkä elokuvani “Likainen Pommi” sai kolme Jussi-ehdokkuutta ja lyhytelokuvani “I’ve Only Just Begun” oli kansainvälinen viraalihitti, joka on saanut suitsutusta muun muassa Madonnalta.

Rohkeus, uteliaisuus, värikkyys ja (itseironinen) huumori ovat aina olleet tärkeitä avainsanoja minulle niin ihmisenä kuin tekijänä. Tulevat työni – ensimmäinen romaani ja radiokuunnelma – vievät minua myös aivan uuteen suuntaan provosoivien teosten jälkeen: henkisemmällä ja lämpimällä tielle.

Mitä teen vierailulla?

Elämäni on ollut värikäs ja vaihteleva. Hyvä niin.

Voin puhua tv- ja elokuvatöistä niin ohjaajan kuin kirjoittajan silmin. Voin puhua tv- ja elokuva-alasta, lainalaisuuksista siellä. Voin puhua kirjoittamisesta ja kuinka kasvattaa selkäytimestä tuleva rutiini siihen. Voin puhua varsinkin rohkeudesta ja pelkojen voittamisesta, mutta myös erilaisuudesta, elämästä ja kuolemasta, surusta ja sen selättämisestä.

Tuotanto

Ihmepoika, Gummerus 2014
I've Only Just Begun, lyhytelokuva, 2012
Likainen Pommi, pitkä elokuva, 2011
Päivät Kuin Unta, tv-elokuva, 2010
Presidentin Kanslia, tv-sarja, 2008-2009
Toisenlaiset Frendit, dokumenttisarja, käsikirjoittaja, 2010-2014