Jyrki Korpua

 Jyrki Korpua Lataa painokelpoinen kuva

© Pertti Kinnunen

Oulu

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Olen kirjallisuuden- ja kulttuurintutkija Oulun yliopistosta. Erikoisaluettani ovat fantasia, scifi ja spekulatiivinen fiktio, myyttitutkimus, J. R. R. Tolkienin tuotanto, Raamattu, Kalevala, Platonin dialogit sekä utopiat ja dystopiat. Keskityn työssäni sekä kirjallisuuteen että elokuviin ja televisioon. Olen opettanut yliopistoissa reilut 13 vuotta ja luennoinut sekä esiintynyt laaja-alaisesti sekä Suomessa että ulkomailla (mm. USA ja Englanti). Olen kirjoittanut tietokirjat Alussa oli Sana – Raamattu ja kirjallisuus (Avain 2016) ja Lajivirren laulamaa – Kalevala ja kirjallisuus (Avain 2017). Olen julkaissut runsaasti tieteellisiä artikkeleita ja monografioita sekä toimittanut useita kokoelmateoksia ja tieteellisiä lehtiä.

Mitä teen vierailulla?

Voin puhua kaikesta erikoistumisalueisiini liittyen. Erityisalueitani ovat fantasia, scifi ja spekulatiivinen fiktio, myyttitutkimus, J. R. R. Tolkienin tuotanto, Raamattu, Kalevala, Platonin dialogit sekä utopiat ja dystopiat. Keskityn työssäni sekä kirjallisuuteen että elokuviin ja televisioon.

Tuotanto

Olen kirjoittanut tietokirjat Alussa oli Sana - Raamattu ja kirjallisuus (Avain 2016) ja Lajivirren laulamaa - Kalevala ja kirjallisuus (Avain 2017). Olen julkaissut runsaasti tieteellisiä artikkeleita ja monografioita sekä toimittanut useita kokoelmateoksia ja tieteellisiä lehtiä.