Timo
Korppi

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Dekkarikirjailija, näytelmäkirjailija, kääntäjä suomeen ja suomesta, vastinkielet englanti, ruotsi ja muut pohjoismaisen kielet. Mauri Sariola -seuran hallituksen jäsen, Mauri & Me -lehden päätoimittaja, Sariolan tuotannon e-kirjaversioiden editoiva toimittaja. B.A. Helsingin Yliopisto 1974 (englantilainen filologia, ruotsin kieli, yleinen kirjallisuustiede, sosiologia), in-depth studies of Milton & Chaucer, Oxfordin Yliopisto 1973-74 (St. Hugh ja Trinity College) ja maturiteettitutkinto, Connecticut State University 1969-70 Principles of journalism, REC Int. kirjoittamis-vastavaikuttamiskoulutus politiikan ja uutistoimittajille 1972-73, Lontoo.

Mitä teen vierailulla?

Olen valmis puhumaan oman kirjan (romaani. novelli, runo, omaelämäkerta) kirjoittamisen edellytyksistä ja rohkaisemaan kiinnostuneita pyrkimyksessään eteenpäin. Olen esiintynyt mm. eläkeläisten tilaisuuksissa rohkaisten omien muistelmien kirjoittamiseen tai tallentamiseen puhtaaksikirjoituta varten. Olen puhunut myös omien kokemusten pohjalta (autofiktiivisen) jännityskirjan kirjoittamisesta (mm. Helsingin Kirjamessuilla) ja miten itse koin elämäkertakirjan kirjoittamisen jo myöhäiskeski-iässä. Uusin aihepiiri vastavaikuttaminen ennen ja nyt vanhojen propaganda- ja uusien kybervaikuttamistapojen tunnistamisessa ja torjumisessa.

Tuotanto

Viimeisin dekkari "8. kuolemansynti #Metoo murha" 2013 (readme.fi), uusintapainos 2018. Aiemmin mm. omaelämäkerrallinen "Lihaa säästämättä" 2003 (Johnny Kniga), näytelmä "Nestorin poika ja Pullervo" 2018, elokuvakäsikirjoitus "Keisari joka katosi" 1992 (elokuvasäätiön käsikirjoitustuella, Kari Kyrönseppä), lisäksi runoja, kuunnelmia jne. 1970> Käännöksia (kirjoja, elokuvia jne.) englannista, ruotsista ja pohjoismaisista kielistä ja italiasta.