Ritva Kokkola

 Ritva Kokkola Lataa painokelpoinen kuva

Kemi

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Juhlapuheet
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen julkaissut lasten- ja nuortenkirjoja, dekkareita, romaaneja, novelleja, runoja; esiintymisistä saamani palaute on ollut kiittävää.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Alkuopetus , Lukio/ammattikoulu , Päiväkoti/esikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Siviiliammatiltani olen englannin opettaja, joten olen tottunut esiintyjä. Olen vieraillut sekä päiväkodeissa että ala- ja yläkouluissa ja lukioissa. Aikuisryhmät ovat tuttuja kirjastoista, kansalaisopistoista sekä erilaisista harrastus- ja eläkeläisjärjestöistä. Olen kertonut omista teoksistani, niiden taustoista ja synnystä. Olen puhunut myös mm. kirjoittamisesta, lukemisesta, äidinkielen merkityksestä ja kaunokirjallisuuden tehtävästä. Olen valmis alustamaan tilaajan toivomista aiheista.

Tähän mennessä minulta on ilmestynyt  17 teosta, esikoisteokseni rikosromaani Lukukauden loppu vuonna 2005 (Myllylahti).

Jäsenyydet: Suomen Kirjailijaliitto, Suomen Nuorisokirjailijat, Lapin Kirjallisuusseura.

Mitä teen vierailulla?

Olen puhunut tilaajien toivomuksesta esim. kirjailijan työstä, omasta tuotannostani, teosten taustoista ja synnystä, kulttuurista yleisesti, kaunokirjallisuuden tehtävästä sekä siitä, mikä merkitys erityisesti äidinkielellä on koulumenestyksen ja tasa-arvon toteutumisessa ja arjessa selviytymisessä. Olen lukenut tekstejäni ja kertonut/keskustellut, kuinka aiheella voi olla yhteys todellisuuteen ja kuinka se on todellisuudesta etäännytetty. Kouluvierailuilla olen puhunut kirjoista oppimisen tukena ja ilon tuojana.

Tuotanto

Runokokoelmat:
Linkola, 2020, Atrain&Nord
Angelina Jolien huulet, 2018, Atrain&Nord
Pajatso, 2015, Nordbooks

Romaanit:
Johanneksen puu, 2016, Nordbooks
Guttaperkkanukke, 2019, Atrain&Nord

Lasten- ja nuortenkirjat:
Limonaatia ja silliä, 2017, Nordbooks
Ansku ja Armas ynnä matikkatäti, 3. painos, 2016, Nordbooks
Ansku ja Armas Piin pauloissa, 2015, Nordbooks