Wilson
Kirwa

 Wilson Kirwa

© Juha Tanhua

Lahti

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Esiintymispaikat

Päiväkoti/Esikoulu , Alkuopetus , Alakoulu , Yläkoulu , Lukio , Ammatillinen oppilaitos , Kansalais- ja työväenopisto , Yliopisto ja korkeakoulu , Kirjasto , Kulttuurikeskus tai taidelaitos , Yritys tai kaupallinen tilaisuus , Yhdistys tai järjestö , Seurakunta , Kulttuuritapahtuma , Juhlat tai yksityistilaisuus

Maakunta

Päijät-Häme

Kuvaus

Olen sopeutunut uuden kotimaani elämänmenoon vaikka se ei ollut helppoa. Suomessa minusta tuli ensin juoksija ja sitten satukirjailija. Vaikka tunnen olevani suomalainen, en ole hylännyt afrikkalaisia juuriani. Elämäni Afrikassa oli usein köyhää ja vaikeaa, mutta synnyinmaani kulttuurissa on runsaasti myönteisiä asioita. Kun muistelen lapsuuttani, mieleeni piirtyy kuva kotikyläni isovanhemmista. Mummot ja Vaarit eivät osanneet lukea, mutta he olivat loistavia tarinankertojia. Joka ilta vanhat ja viisaat ihmiset kertoivat meille suuremmoisia satuja, joita me pienet lapset kuuntelimme hievahtamatta ennen nukahtamista. Sadut ja tarinat ovat siltoja, jotka yhdistävät eri maita, kulttuureja, ihmisiä ja sukupolvia. Haluan kertoa suomalaisille lapsille afrikkalaisia satuja, sillä ne avartavat tajuntaa ja kasvattavat suvaitsevaisuutta. Kun Lapset kuuntelevat satuja, he oppivat näkemään asioita laajemmin eri näkökulmista. Sadut ja tarinat auttavat ymmärtämään ja kohtaamaan erilaisia ja erivärisiä ihmisiä. Kun lapsi saa kuunnella satuja, hän oppii selviytymään vaihtelevista elämäntilanteista. Hän pystyy helpommin hyväksymään naapurin, joka on erivärinen, puhuu erikieltä ja jolla on toisenlainen uskonto. Hänestä kasvaa vahva ja suvaitsevainen ihminen, joka osaa arvostaa sekä omaa että muiden kulttuuria. Satu vie lapsen toiseen maailmaan, unen maahan. Se yhdistää illan yöhön ja yön aamuun. Satu hyvästelee mailleen painuvan päivän ja kuljettaa lapsen turvallisesti seuraavaan päivään.

Olen suomalainen, ja haluan olla mukana rakentamassa yhteistä hyvää: vahvaa ja suvaitsevaista Suomea. Sadut ja tarinat ovat minun rakennusaineeni.

Olen Tarinankertoja, Motivaattori, Kirjailija, ammattiurheilija. Mottoni on ”terveestä lapsesta kasvaa terve aikuinen. Terveistä aikuisista kasvaa terve kansa”.

 

Mitä teen vierailulla?

Käyn vierailuilla kouluissa, päiväkodeissa, kirjastoissa, seurakunnissa opettamassa eri-ikäisille lapsille liikunnan riemua afrikkalaisten leikkien kautta ja kerron samalla myös elämästäni Afrikassa ja Suomessa sekä kulttuurien välisistä eroista. Haluan olla rakentamassa suvaitsevaa ja vahvaa Suomea. Asiani on ajaa positiivisen ajattelun, satujen ja opettavaisten tarinoiden kautta. Tavoitteeni on kannustaa ja tukea lasten sekä nuorten tulevaisuutta. Haluan tuoda esille omalla toiminnallani positiivisuutta, uteliaisuutta, rohkeutta, luovuutta, avoimuutta, rehellisyyttä, suvaitsevaisuutta, ja ennakkoluulottomuutta.
Esitykseni kestää noin 45 minuuttia. Opettajat, opiskelijat tai vanhemmat voivat valita omat teemat.

Aihepiirejä: kulttuuritietoisuus, liikunta ja leikki, koulurauha ja kiusaaminen, luovuus, innovointi ja taidot, positiivinen ajattelu, hyvinvointi ja onnellisuus, terveelliset elämäntavat, tarinankerronta ja sadut, ruoka ja ravitsemus, täysillä eläminen, monikulttuurisuus.

Tuotanto

Amani-aasi ja Antelias Seebra, 2015
Amani-aasi ja Viisas kilpikonna, 2013
Amani-aasi ja Suuri sydän, 2012
Under The Acacia Tree, 2011
Kirwa's World, 2010
Voihan Wilson, 2009
Amani-aasi ja kuuluisa krokodiili, 2007
Elämänkertani, Wilson Kirwa -⁠⁠⁠⁠ juoksijasoturin ihmeellinen elämä, Otava 2006
Amani-⁠⁠⁠⁠aasi ja sisäinen kauneus, satukirja, Pieni Karhu 2004