Ritva Kattelus

 Ritva Kattelus

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Virtuaalivierailut
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Uskon tietoon ja tieteen kykyyn löytää ratkaisuja - Lukekaamme enemmän, niin emme ole niin alttiita humpuukille ja vaikuttamiselle.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen tietokirjailija, joka on julkaissut yksin tai yhdessä muiden kanssa viisi kirjaa. Näitä ovat mm. Uraopas – Työelämän lyhyt oppimäärä, Työtä & timantteja sekä Eläkettä & eliksiiriä. Olen kiinnostunut seuraavista aiheista: elämänhallinta, oman paikan löytäminen työelämässä, uravaihtoehdot ja uravalmennus sekä itsensä kehittäminen.

Olen koulutukseltani filosofian maisteri ja kasvatustieteen maisteri. Olen tehnyt pitkän kansainvälisen uran organisaatioiden johtotehtävissä. Valmennan nykyään nuoria aikuisia työelämään ja uraan liittyvissä kysymyksissä. Olen työskennellyt myös opettajana, joten koulut ja muut oppilaitokset ovat minulle tuttuja.

Olen tottunut esiintyjä ja olen käynyt kertomassa kirjoistani kirjastoissa ja erilaisissa yleisötilaisuuksissa. Olen kouluttanut jonkin verran myös virtuaalisesti.

Mitä teen vierailulla?

Puhun ja kirjoitan blogissani jatkuvasti lukemisen merkityksestä elämänhallinnassa. Minulla on 16 vuoden kokemus kustantamoista, joten tunnen lukemista ja kirjabisnestä myös alan sisältä käsin.

Erityisosaamisalueeni ovat: elämänhallinta, itsensä kehittäminen, oman paikan löytäminen työelämässä ja uravaihtoehdot.
Olen kirjoittanut kirjan Työtä & timantteja, joka on näihin asioihin keskittyvä tehtäväkirja. Kirjaa voi käyttää sekä kouluissa että korkeamman asteen oppilaitoksissa tilaisuuden runkona.

Tuotanto

Työtä & timantteja. 2019. Avisado.
Eläkettä & eliksiiriä. 2019. Avisado.
Uraopas - Työelämän lyhyt oppimäärä. 2017. Gaudeamus.