Sakari
Katajamäki

Esiintymispaikat

Lukio , Ammatillinen oppilaitos , Kansalais- ja työväenopisto , Yliopisto ja korkeakoulu , Kirjasto , Kulttuurikeskus tai taidelaitos , Yritys tai kaupallinen tilaisuus , Yhdistys tai järjestö , Seurakunta , Kulttuuritapahtuma , Juhlat tai yksityistilaisuus

Maakunta

Uusimaa

Kuvaus

Toimin toimituspäällikkönä Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Edith – suomalaisen kirjallisuuden kriittiset editiot -yksikössä, jossa laaditaan editioita kotimaisen kirjallisuuden klassikoista. Tällä hetkellä Edith-yksikössä laaditaan kriittisiä editiota Aleksis Kiven tuotannosta.

Lisäksi olen tutkinut ja toimittanut Lauri Viidan tuotantoa ja kirjoittanut artikkeleita muun muassa kokeellisesta kirjallisuudesta, suomennoskirjallisuuden historiasta ja nonsensekirjallisuudesta.

Mitä teen vierailulla?

Voin pitää akateemisia tai yleistajuisia luentoja sekä tulla haastateltavaksi tilaisuuksiin. Usein olen myös itse vetänyt tilaisuuksia haastattelijana.

Tuotanto

Kukunor. Uni ja nonsensekirjallisuuden traditio Lauri Viidan runoelmassa
Viita, Lauri, Ne runot, jotka jäivät. Runoja kokoelmien ulkopuolelta. Toim. Sakari Katajamäki, WSOY 2016
Kivi, Aleksis, Kihlaus. Leo ja Liina. Selman juonet. Kriittinen editio. Toim. Pentti Paavolainen (päätoimittaja), Sakari Katajamäki, Ossi Kokko, Petri Lauerma, Juhani Niemi ja Jyrki Nummi. Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 1416, SKS 2015.
Niemi, Juhani (päätoimittaja) – Sakari Katajamäki – Ossi Kokko – Petri Lauerma – Jyrki Nummi (toim.): Kivi, Aleksis, Kirjeet. Kriittinen editio. Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 1386, Tiede, SKS 2012
Katajamäki, Sakari – Harri Veivo (toim.): Kirjallisuuden avantgarde ja kokeellisuus, Gaudeamus 2007