Mauri Karvonen

 Mauri Karvonen

Jyväskylä

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen erittäin kokenut ja suosittu luennoitsija. Lyhyesti ja ytimekkäästi, minulta saa mitä tilaa ja vähän enemmänkin.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Nimeni on siis Mauri Karvonen ja olen ammatiltani kirjailija sekä historian-ja rajatiedontutkija. Asun tällä hetkellä Jyväskylässä. Koulutukseltani olen FM, Suomen historian asiantuntija. Olen erittäin tottunut ja suosittu luennoitsija. Tästä kertoo tyytyväinen yleisö, innostavat luennot ja täydet salit ympäri Suomen. Luentoja on kertynyt isoille ja pienille yleisöille kymmeniä.

Olen kirjoittanut kirjasarjaani Aavetaloja ja ihmiskohtaloita kaksi osaa, jotka ilmestyivät 2016 ja 2018. Seuraava osa eli kolmas ilmestyy 2020. Kirjasarjani lisäksi olen tunnettu Aavetaloja ja ihmiskohtaloita-podcast sarjasta Suplassa.

Kirjoitan kirjoissani historiallisista rakennuksista, joissa väitetään kummittelevan eli kummitustaloista. Kirjoitan aina yhdestä kohteesta mm hyytävää historiaa, mielenkiintoisia ihmiskohtaloita sekä tietysti paljon aavetarinoita. Tutkin siis aavetarinoiden taustoja historian- ja kansanperinteentutkimuksen keinoin ja näkökulmasta.

Kysymyksessä on siis enemmänkin historian-ja kansanperinteentutkimus tietokirjaa varten, kuin puhtaasti mikään aavekirja pelkästään. Pyrin vastaamaan kysymykseen miksi sellaisia tarinoita kerrotaan ja mistä ne on lähtöisin. En yritä todistaa, että yliluonnollista olisi olemassa. Olenkin itse uteliaan skeptinen tiedemies.

Lyhesti ja ytimmekkäästi, minulta saa mitä tilaa.

Mitä teen vierailulla?

Luennoin kirjoihini, työhön ja aihepiiriin liittyvistä asioista sekä viritän keskustelua. Tämän kaiken teen erittäin yleisöläheisesti ja mukaansa tempaavalla tavalla.

Tuotanto

Aavetaloja ja ihmiskohtaloita 3, -Hyytävää historiaa Napapiiriltä Suomenlahdelle, 2021, SKS.
Aavetaloja ja ihmiskohtaloita 2 - Hyytävä matka Suomen historiaan jatkuu, 2018 Nemo/Otava.
Aavetaloja ja ihmiskohtaloita, 2016, Nemo, 2016