Inkeri Karvonen

 Inkeri Karvonen

Kannus

Kirjailijavierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Kuvaus

Olen lastenkirjailija, joka näkyy tuotannossanikin. Elämäntyöni olen tehnyt alakoulun opettajana. Koulumaailmaan olen edelleen yhteydessä toimien kummikirjailijana Oulun Normaalikoulussa. Otan sieltä vastaan erityistehtäviä silloin tällöin, mutta muutoin en enää osallistu opetustyöhön enkä näin ollen myöskään työpajoihin. Valmistan mielelläni satutunteja, joissa kerron omia satujani tai sopivaksi katsomiani katkelmia pidemmistä kokonaisuuksista. Liitän kerrontaani huovuttamiani hahmoja, eläimiä, haltijoita ym. satuolentoja.

Mitä teen vierailulla?

Koska olen lastenkirjailija vierailuni aiheet ja tarjontani alueet suuntautuvat lapsiin ja lastenkirjallisuuteen.

Päiväkodissa pidän satutunteja lapsiryhmille elävöittäen esitystäni huovuttamillani satuhahmoilla.

Kirjastossa yleisötilaisuudessa esittelen tuotantoani tai rajattua osaa siitä. Aiheena voi myös olla lapsille lukemisen merkitystä käsittelevä luento, jossa painotan satuja ja runoja/loruja. Lapsiryhmille pidän satutunteja kertoen omia satujani, joita elävöitän kulloiseenkin satuun huovuttamillani satuhahmoilla.

Koulussa kerron tuotannostani, satujen ja runojen synnystä, luen tekstinäytteitä elävöittäen esitystäni huovuttamillani satuhahmoilla. Valmistaudun huolellisesti esittämään lyhyen sadun tai runon myös luokkatilanteisiin. Tähän yleensä päätän vierailuni.

Rohkaisen oppilaita lukemaan ja kirjoittamaan omia juttuja, runoja, tarinoita ym. , ja arvostamaan omia tuotoksiaan. Oppilaiden esittämät kysymykset kirjailijantyöstä ja kirjoittamisesta ohjaavat tietenkin yhteistä keskusteluamme, johon varaan vierailullani aikaa. Yleensä en kaipaa erityistä haastattelijaa, ellei joku vierailun järjestäjistä niin halua.

Esiinnyn vain suomen kielellä.

Tuotanto

Sadut ja saturomaanit: Hiirenpolku Hupalaan- sarja, Paanutonttu-sarja, Satu omena-akasta ja omenaukosta, Pienen tontun ihmeellinen joulu, Pikku-Kulta ja Tähtikarhu

Runot: Samettikuu, Huilupuu ja ruusukissa, Leikkipäiväkirja