Mia Kankimäki

 Mia Kankimäki Lataa painokelpoinen kuva

© Tommi Tuomi / Otava

Helsinki

Kirjailijavierailut
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Intohimojani kirjailijana ovat matkustaminen, rohkeat elämänvalinnat ja esikuvalliset naiset.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Itselleni määrittelemä toimenkuva on kirjallinen tutkimusmatkailu. Olen opiskellut yleistä kirjallisuustiedettä Helsingin yliopistossa, valmistunut filosofian maisteriksi ja työskennellyt pitkään eri kustantamoissa mainos- ja kustannustoimittajana. Vuonna 2010 jätin päivätyöni ja lähdin Kiotoon etsimään tuhat vuotta sitten elänyttä japanilaista hovinaista ja kirjailijaa Sei Shonagonia, ja kirjoitin matkasta esikoisteokseni ”Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin” (Otava, 2013). Toisessa kirjassani ”Naiset joita ajattelen öisin” (Otava, 2018) matkustin inspiroivien historiallisten naisten jäljillä Afrikassa, Italiassa ja Japanissa.

Kirjani liikkuvat tieto- ja kaunokirjallisuuden rajamailla, ja yhdistelen niissä henkilökohtaista matkapäiväkirjaa, historiatietoa ja kaunokirjallisia elementtejä. Intohimonani on uppoutua vieraisiin kulttuureihin, ja olen kiinnostunut erityisesti naisten yhteisistä kokemuksista, jotka ylittävät historiallisen ajan ja kulttuurin rajat.

Mitä teen vierailulla?

Kerron teoksistani ja niiden syntyprosesseista haastattelujen muodossa, ja vastaan mieluusti kuulijoiden kysymyksiin. Aiheet voivat liittyä niin tutkimusmatkoihini, kirjojeni esittelemiin historiallisiin naisiin kuin itse kirjoittamiseen ja kirjailijana työskentelyyn. Myös lukupiireihin osallistun mielelläni. Koska kerään kirjoitusmateriaalini matkustamalla, olen melko paljon poissa Suomesta, mutta tällöin virtuaalivierailut ovat mahdollisia: samalla tarjolla on pieni kurkistus kulloisellekin matkalle.

Tuotanto

Naiset joita ajattelen öisin, Otava 2018
Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin, Otava 2013