Jenny Kangasvuo

 Jenny Kangasvuo Lataa painokelpoinen kuva

© Lotta Salonen

Oulu

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Tarvitsetko tarinankertojaa? Kulttuuriantropologia? Shamaania? Minussa saat kirjailijan, tutkijan ja elävöittäjän, tarpeidesi mukaan!

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Kirjoitan kaunokirjallisuutta, jota luonnehtii todellisuuden katsominen hieman toisin, fantasian, scifin ja suomikumman genreistä käsin. Tarinoissani ihmissudet, kalevalaiset vedenneidot, avaruuden tutkimusmatkailijat ja muinaiset tietäjät elävät arkeaan. Kirjoitan myös tietokirjoja, joiden teemoista keskeisimmät ovat seksuaalisuus, sukupuoli ja ruumiillisuus, mutta myös vitkuttelu ja väkivalta.

Taustaltani olen seksuaalisuuteen ja sukupuoleen erikoistunut kulttuuriantropologi. Olen kirjoittanut paljon tieteellisiä tekstejä ja opettanut yliopistossa sukupuolentutkimusta ja kulttuuriantropologiaa. Valmistuin tohtoriksi Oulun yliopistosta vuonna 2014. Tohtorinväitöskirjani käsitteli suomalaista biseksuaalisuutta, mutta olen tutkinut myös japanilaista populaarikulttuuria.

Mahdollisia teemoja vierailuilla:
Fantasia- ja scifikirjallisuus; seksuaalisuus, sukupuoli ja ruumiillisuus; suomalainen kansanperinne; esihistoria, erityisesti kampakeraaminen kivikausi ja keskinen rautakausi.

//

In my stories I aim to look at the reality from a weird angle, from the perspective of fantasy, science fiction and Finnish Weird. In my stories werewolves, mermaids from Kalevala, space adventurers and ancient wizards try to handle their everyday lives and the challenges their path throws at them.

I also write nonfiction books. The latest of them considers procrastination and is written in cooperation with Jonna Pulkkinen and Katri Rauanjoki.

My background is in cultural cnthropology, and I am specialised in gender and sexuality. During my years at the university I have written a lot of academic texts and taught courses on Gender Studies and Cultural Anthropology. I graduated as a doctor of philosophy from the University of Oulu in 2014. My doctoral dissertation concentrated on Finnish bisexuality, but I have also studied Japanese popular culture.

Mitä teen vierailulla?

Kerron omista teoksistani ja niiden teemoista sekä kirjoittamisen eri lajeista. Pidän yleisesitelmiä asiantuntemusaloiltani, joita ovat seksuaalisuus, sukupuoli ja ruumiillisuus, suomalainen kansanperinne sekä fantasia- ja scifi-kirjallisuus.

Työpajoissa pidän kirjoitusharjoituksia ja ryhmäkeskusteluja. Kasvatuksellisia lähtökohtiani ovat toiseuden kohtaamisen tärkeys, ihmiselämän moninaisuuden ymmärtäminen ja menneisyyden rikkauden arvostaminen.

Räätälöin esitykseni sisällön ja muodon yleisön mukaan. Olen pitänyt tarinatuokioita lapsille, työpajoja teini-ikäisille, lukenut ääneen kirjastoissa ja esitelmöinyt niin äidinkielenopettajille, poliittisille aktivisteille kuin akateemisille tutkijoillekin. Pidän sekä tietopohjaisia luentoja että viihdyttäviä esitelmiä. En tarvitse haastattelijaa, olen kokenut puhuja ja luennoija. Esiinnyn tarvittaessa myös englanniksi.

//

I also perform in English.

Tuotanto

Tietokirjat:
Toivon vahvat siivet. Henkirikoksen uhrien läheisten vertaistukitoimintaa 20 vuotta. 2020, Huoma ry.
Kotvimisen vallankumous. 2018, Karisto. (Yhdessä Jonna Pulkkisen ja Katri Rauanjoen kanssa)
Suomalainen biseksuaalisuus. Käsitteen ja kokemuksen kulttuuriset ehdot. 2014, Oulun yliopisto.
Oppimateriaaleja Oulun yliopiston sukupuolentutkimuksen oppiaineelle.
Tieteellisiä artikkeleita eri julkaisuille.

Tietokirjat:
Toivon vahvat siivet. Henkirikoksen uhrien läheisten vertaistukitoimintaa 20 vuotta. 2020, Huoma ry.
Kotvimisen vallankumous. 2018, Karisto. (Yhdessä Jonna Pulkkisen ja Katri Rauanjoen kanssa)
Suomalainen biseksuaalisuus. Käsitteen ja kokemuksen kulttuuriset ehdot. 2014, Oulun yliopisto.
Oppimateriaaleja Oulun yliopiston sukupuolentutkimuksen oppiaineelle.
Tieteellisiä artikkeleita eri julkaisuille.

Proosa:
Sudenveri, romaani. 2012, Teos.
Novelleja julkaistu Portissa, Spinissä, Tähtivaeltajassa, Usvassa sekä antologioissa.

Esseet:
Esseitä julkaistu Kaltiossa, Särössä sekä SARV:n juhlaesseesarjassa.

Lisätiedot: jennykangasvuo.com