Sinimaaria Kangas

 Sinimaaria Kangas Lataa painokelpoinen kuva

© Lucia Stenger / Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Kirkkonummi

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Lukio/ammattikoulu , Päiväkoti/esikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Kirjailija ja toimittaja, joka loikkii notkeasti asiatekstistä kaunokirjallisuuteen. Eläimet ja ruoantuotanto ovat leimanneet niin tietokirjojani kuin romaanejani tavalla tai toisella.

Tätä nykyä olen keskittynyt asiatekstin suhteen lihantuotantoon niin eläinten hyvinvoinnin kuin ympäristökestävyyden ja reilun kaupan kannalta. Artikkeleiden lisäksi olen julkaissut aiheesta Eettisen lihansyönnin käsikirjan, joka käsittelee myös metsästystä, kala- ja maitotaloutta sekä hyönteissyöntiä. Olen käynyt puhumassa lihaetiikasta kouluissa ja saanut uskoa tulevaisuuteen nuorten fiksun pohdiskelevasta asenteesta.

Muu tuotantoni kattaa muun muassa nuorille aikuisille suunnatun romaanin ja tietoteoksen keppihevosharrastuksesta, jonka kirjoitin yhdessä tyttäreni kanssa.

Mitä teen vierailulla?

Puhun lihantuotannosta muun muassa eläinten hyvinvoinnin ja ympäristökestävyyden näkökulmasta – tuottajan osaa unohtamatta. Käsittelen mielelläni eläimiin ja ruoantuotantoon liittyviä eettisiä kysymyksiä laajemminkin.

Esitykseni kattaa runsaasti kuvamateriaalia ja otteeni on mieluusti keskustelevaa. Pidän siitä, että etenkin nuoret haastavat sanani ja esittävät asioista oman näkemyksensä.

Puhun mielelläni myös kirjoittamisesta yleensä – niin tieto- kuin kaunokirjallisuuden saralla. Olen lisäksi pitänyt tyttäreni kanssa havainnollisia tietoiskuja keppihevosharrastuksesta.

Tuotanto

Eettisen lihansyönnin käsikirja, Aula & Co 2017
Sielunhevonen, Into Kustannus 2017
Keppareiden kyydissä, Aula & Co 2016 ja 2018