Sari Kanala

 Sari Kanala

Vesanka

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Kuvaus

Olen tietokirjailija sekä lastenkirjailija. Jonkin verran olen tehnyt tekstiä myös sanoittajana ja käsikirjoittajana. Koska olen taustaltani opettaja, on minusta mukavaa tehdä myös oppimateriaalia. Yksi haaveeni onkin aapisen tekeminen.

Olen kirjoittanut paljon lastenrunoja ja satuja. Lasten tietokirjoja olen kirjoittanut kaksi. Niiden tekeminen on ollut todella kiehtovaa ja mielekästä, koska on saanut tehdä yhteistyötä niin monen asiantuntijan kanssa. Ja niitä kirjoittaessa on oppinut itse niin paljon uusia asioita.

Mitä teen vierailulla?

Olen kiertänyt lukuisissa kouluissa pitämässä erilaisia kirjoituspajoja, sekä/ tai kertomassa kirjailijan työstä (sekä hieman kuvittamisesta).

Päiväkodeissa ja kirjastoissa olen pitänyt pääasiassa satutunteja, mutta molemmissa on ollut myös tarinapajoja.

Erityisesti pidän luontoteemasta. Itselleni luonto, etenkin metsä, on tärkeä osa työtäni ja elämääni. Käytän kirjoituspajoissani hyödyksi kierrätys- ja luonnonmateriaaleja erilaisissa "askarteluissa". Niin, mielestäni kirjoittaminen on käsillä tekemistä ja joskus myös näpertelyä ja askartelua.

Mielelläni tulen pitämään kirjailijavierailuja myös nuorille ja aikuisille, silloin aiheena voi olla runojen kirjoittaminen tai tarinallinen tietoteksti. Voin toki tulla kertomaan myös kirjojen kustantamisesta (omakustanteiden tekemisen haasteista) sekä yksityisyrittäjyydestä (nimenomaan kirjailijan näkökulmasta).

Tilaajan kanssa voimme aina räätälöidä ja sopia heille sopivimmasta toimintatavasta. Tähän mennessä tuo räätälöinti on tuottanut hyvän tuloksen, tilaaja saa sellaisen esityksen kuin on tarvis. Mitäpä minä itsestäni kertomaan, jos on tavoitteena saada kuulijat innostumaan tarinoiden kertomisesta ja kirjoittamisesta.

Tuotanto

Metsässä tietovärityskirja, Amusantti
Amusantin loruvärityskirja, Amusantti
Saippa saimaannorppa, Amusantti
Hännän varjossa, lasten tietokirja, 2012
Pitkospuilla - Sanataiteen opetuksen opas luokanopettajille, 2010
Keiju ja Matikainen, 2008
Welho van Allen, 2008
Kuinka hirvi sai sarvensa, 2007
Vanhan kirkon satukirja, 2007
Amusantin loruvärityskansio, 2005
Samppa ja Suhonen, 2005
Kontiokujan Nallet, 2004
Valepukuinen varis, 2001
XML perusteet, It-press 2000
Sininen ja ystävät, 2000
Aarresoppaa, 1998
Reppukettuja, 1997
Multimedian ABC, Suomen Atk-kustannus