Outi
Järvinen

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Esiintymispaikat

Alakoulu , Yläkoulu , Lukio , Ammatillinen oppilaitos , Kansalais- ja työväenopisto , Yliopisto ja korkeakoulu , Kirjasto , Kulttuurikeskus tai taidelaitos , Yritys tai kaupallinen tilaisuus , Yhdistys tai järjestö , Kulttuuritapahtuma , Juhlat tai yksityistilaisuus

Maakunta

Uusimaa

Kuvaus

Suomennan englanninkielistä kaunokirjallisuutta aikuisille ja nuorille lukijoille.

Olen mukana Suomentajat lukijoiden luo -projektissa, ja olen käynyt siihen liittyvän koulutuksen. Toistaiseksi olen vetänyt muutaman työpajan yläasteikäisille nuorille.

Kerron mielelläni suomentajan työstä yleensä ja tiettyjen kirjailijoiden kohdalla erityisesti. Suomennan kirjallisuutta hyvin eri ikäisille lukijoille, joten esiinnyn myös mielelläni kaiken ikäisille kuulijoille. Olen ollut pitkään suomennetun kaunokirjallisuuden kustannustoimittajana Otavassa, joten osaan valottaa hieman sitäkin puolta.

Mitä teen vierailulla?

Olen suomentanut kirjallisuutta eri ikäisille lukijoille. Lapsille voisin jutella Julian Claryn kuvitetuista Me Ponnekkaat -romaaneista. Nuoret ovat kiinnostuneita Veronica Rothista, joka on kirjoittanut Outolintu-sarjan. Aikuisille olen suomentanut Naisten etsivätoimisto -sarjaa ja Lori Nelson Spielmanin romaaneja (Kymmenen unelmaani, Kivi sydämeltä, Sanoja sydämestä).

Nuorille lukijoille pidän mielelläni suomennostyöpajoja (olen vieraillut sekä äidinkielen että englannin kielen oppitunneilla). Aikuisten lukijoiden kanssa etenisin kertomalla ja juttelemalla.

Tuotanto

Alexander McCall Smith: Naisten etsivätoimisto nro 1 (osat 13-)
Lori Nelson Spielman: Kymmenen unelmaani, Kivi sydämeltä, Sanoja sydämestä
Julian Clary: Me Ponnekkaat -sarja
Veronica Roth: Outolintu-sarja, Viillot ja Kohtalot
Scott Kelly: Kiertoradalla - vuosi avaruudessa (elämäkerta)

yhteensä 30 Otavan, Bazarin ja Gummeruksen julkaisemaa romaania