Liisa Marjatta
Järvinen

Esiintymispaikat

Päiväkoti/Esikoulu , Alkuopetus , Alakoulu , Kansalais- ja työväenopisto , Kirjasto , Seurakunta

Maakunta

Uusimaa

Kuvaus

Aloitin lastenkirjoilla ja nyt eläkkeellä olen palaillut niihin uudestaan. Siinä välissä on tullut kirjoitettua niin matkakirjaa kuin rakkausromaania ja näytelmiäkin.

Mutta aivan erityisesti minua kiehtoo nykyisin runous ja runojen kirjoittaminen. Olen julkaissut kaikkiaan viisi runokirjaa, joista viimeiset kolme tiheässä tahdissa:

”Minä se niitty”, luontorunoja 2015, ”Hiljainen ilo”, rukouksia ja ajatelmia 2014, ”Alkumeren laulu”, myyttisiä runoja 2013. Olen myös kuvittanut ne itse eri tavoin.

Runoissa luonnon ja ihmisen läheisyys ja ajan hetkellisyys kietoutuvat eri tavoin yhteen, toisiaan tukien. Kokoilen myös satukirjaa lapsille ja tarinoita omasta lapsuudestani, omin piirroksin.

Mitä teen vierailulla?

Aikuisille:
Mielelläni luen runojani ja herättelen keskusteluhetkiä niiden pohjalta. Mitä enemmän itselle tulee ikää, sitä vahvemmin aika ja siihen liittyvät kuviot kiinnostavat. Olen järjestänyt tutussa lähikirkossa (entinen työpaikka) runotapahtumia ja vieraillut ikäihmisten tilaisuuksissa, joten kokemusta on. Muutamat runoistani ovat draamallisia monologeja, erityisesti Hiljainen ilo -kirjasessa, yhden ja toisen taustalla onkin esim. joulu- tai pääsiäisvaellus kirkossa.

Lapsille:
Viimeisin lastenkirjani "Enkeleitä repussa" 2011 sijoittuu koulumaailmaan, myös omin piirroksin. Tämän kirjan pohjalta järjestin eräässä lähikoulussa ala-asteella useamman päivän kirjallisuustapahtuman, piirrosnäyttely juhlasalissa (kirjan kuvaoriginaalit puolapuilla), ja se onnistui mielestäni hyvin, kiitos myös kirjallisuutta harrastavalle rehtorille.
Helsingin Kirjailijoiden satupäivässä 18.10. Villa Kivessä olen ollut useana vuonna tapahtuman vetäjänä. Tekeillä olevaa satukokoelmaani "Hullunkurinen".

Tuotanto

Kirjoja kaikkiaan 22, seuraavassa 14 valittua

RUNOKIRJAT
Minä se niitty, 2015
Hiljainen ilo, 2014
Alkumeren laulu, 2013
Yksin matkassa mukana, 2010
Eräänä aamuna linnunliverrys, 2006

PROOSA
sisar vesi, veli tuuli, rakkausromaani, 2009
Kosminen nimenhuuto, veijaritarina vanhuudesta, 2007
Ota vuotesi ja kävele, matkakirja Kreikan saarilla, 2005
Sammakonkukkaoja, lapsuus- ja koulukertomuksia, 2004
Naisen myyttinen säikähdys, tutkimustyö nais- ja luomismyyteistä, 1996
Naispapin päiväkirja, dokumentti naispappeuden toteutumisesta, 1989

LAPSILLE
Enkeleitä repussa, 2011
Eero-enkelin joulukirkko, 1987
Luontoäidin esiliina, 1980

Kaikki kirjani löytyvät kotisivuiltani www.kolumbus.fi/liisa.marjatta

Näytelmäni löytyvät Näytelmäkirjailijaliiton luettelosta, seuraavassa 2 otosta 7:stä:
Pegasos salarakkaani, monologi 2012
Ihmeellinen joulupaketti, lastennäytelmä 2009