Veera Ikonen

 Veera Ikonen Lataa painokelpoinen kuva

© Otto Virtanen

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Ihmisyydestä, tarinoista ja kohtaamisista syttyvä esikoiskirjailija ja kokenut puhuja, jonka työtä ohjaa halu luoda aito yhteys ihmisiin.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen toiminut yli 20 vuotta mediassa käsikirjoittajana, ohjaajana, toimittajana ja tuottajana. Viimeiset viisi vuotta olen luotsannut nuorten osallisuutta ja rauhaa vahvistavaa Gutsy Go -toimintamallia.Esikoisromaanini “Pimeässä syttyy majakka” (WSOY) ilmestyi keväällä 2022. Kirja kertoo surusta, kaipauksesta, ja menetyksestä, mutta myös toivosta, elämänhalusta ja -vimmasta, merkityksen löytämisestä. Tarina on fiktiivinen, mutta sen kuvaus surusta pohjautuu omakohtaiseen kokemukseen lapsen menetyksestä ja olen käsitellyt teemaa kirjaan liittyvissä keskustelutilaisuuksissa ja haastatteluissa.Kirjoittamistani ja työtäni ohjaa usko ihmisyyteen ja kykyymme rakentaa yhdessä hyvää. Tarinankertojana haluan pyrkiä tekemään ihmisyyttä näkyväksi tavalla, joka rohkaisee meitä laskemaan suojauksia ja tekee  meille tilaa olla ja kohdata toisemme, hauraina ja rikkinäisinäkin.Käsikirjoittamiani ja ohjaamiani teoksia on palkittu mm. Koura-palkinnolla ja Tampereen elokuvajuhlilla.

Mitä teen vierailulla?

Puhun ja esiinnyn mielelläni suomeksi ja englanniksi. Teemoina suru, menetys, kaipaus, rohkeus, luovuus, uteliaisuus, haavoittuvuus, tarinankerronta sekä yhteyden ja luottamuksen luominen ovat minulle läheisiä ja tuttuja. Halusin kirjoittaa kirjan, joka on paljas ja totta, mutta muistuttaa, että emme ole suruinemme yksin - tätä toivon voivani välittää myös kohtaamisissa ihmisten kanssa. Puhujana olen innostunut ja innostava, ja minulle on tärkeää, että mukana kulkee lämpö, huumori ja rohkeus kohdata aidosti.

Työssäni olen ohjannut nuorten ryhmiä ja workshoppeja, kouluttanut nuorten kanssa toimivia aikuisia ja työyhteisöjä, sekä vetänyt yhteisöllisiä ja osallistavia keskustelu- ja ensi-iltatilaisuuksia. Näiden kaikkien keskiössä on kohtaaminen, yhteistyö, rohkeus ja rauhan tematiikka.

Tuotanto

Pimeässä syttyy majakka, 2022, WSOY