Markus Ikola

 Markus Ikola Lataa painokelpoinen kuva

Jämsä

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Hulvattomia hetkiä kuulijoille tarjoileva tyyppi, jonka seurassa mielikuvitus vie mukanaan naurun ja jännityksen poluille.

Kirjojeni kohderyhmä

Alakoulu , Alkuopetus

Kuvaus

Löysin itsestäni kirjailijan, kun oppilaani pyysivät minua kirjoittamaan kansiin kertomiani tarinoita. Syntyi Jasu-sarja, josta on julkaistu kolme ensimmäistä osaa. Jasun ja uusimman kirjani Presidentti Pentin kommelluksia olen lukenut kirjailijavierailuilla sadoille oppilaille. Nautin tarinoiden kertomisesta ja lukemisesta kaiken ikäisille. Näin saan luokanopettajan arkeen vaihtelua, ja voin ylläpitää niitä taitoja, joita olen ilmaisutaidon opettajana kerännyt. On palkitsevaa vangita kuulijat tarinaan sisään  vieden heidät hulluttelun ja jännityksen kautta lukemisen maailmaan.

Kirjailijavierailujen teeman ja rakenteen voi tilaaja itse määritellä. Suosittu sapluuna on ollut lukemiseen ja kirjoittamiseen motivointi tarinoiden kuuntelun ohessa. Tekstin takaa löytyvä kirjoittaja on monelle lapselle ja nuorelle uusi jännittävä tuttavuus. Kuulijoiden kysymykset ja omat kokemukset johdattavat mielenkiintoisiin pohdintoihin ja oivalluksiin lukemisen tärkeydestä. Meille kaikille!

Mitä teen vierailulla?

Erityisalueeni on alakouluikäisten lasten maailma: lukemisen, ideoinnin ja mielikuvituksen ruokkimisen yhteys luku- ja kirjoitustaitoon. Lähes kolmenkymmenen vuoden opettajakokemusta ykkösluokkalaisista senioreihin voi ammentaa työuran alussa oleville ja kokeneimmillekin kollegoille. Osallistun mielelläni lukemiseen liittyviin työpajoihin, keskusteluihin ja koulutustilaisuuksiin.

Kouluvierailuilla toivon tapaavani mahdollisimman paljon oppilaita. Varsinkin niitä, jotka luulevat lukemisen olevan tylsää! Vierailut voivat rakentua esim. teosteni lukemisesta ja keskusteluista niiden pohjalta. Vastaan oppilaiden kysymyksiin ja annan vinkkejä lukemiseen ja kirjoittamiseen. Erityisen suosittuja ovat olleet kauhutarinat kynttilän valossa ja sadut pienemmille. Itse keksimäni tarinat, jotka eivät ole päätyneet vielä kansiin. Ideoidaan yhdessä!

Tuotanto

Jasu mestarimokaaja, 2018 Karisto
Jasu - Pöljiä päiviä, 2019 Karisto
Jasu - Toheloa toimintaa, 2020 Karisto

Presidentti Pentti, 2020 Karisto