Markus
Ikola

 Markus Ikola Lataa painokelpoinen kuva

© Valokuvausliike Nevalainen / Karisto

Jämsä

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu

Kuvaus

Oppilaani sanoi kerran:
– Ope, noita sun tarinoita on tosi hauska kuunnella. Miksi sä et kirjoittaisi kirjaa? Silloin kuka tahansa voisi kuulla niitä!

Vuosien aikana kerrotut tarinat saivat näin jatkoksi kirjan Jasu mestarimokaaja. Jasun koomiset toilailut ovat tulleet tutuiksi jo sadoille alakoululaisille ennen kirjan julkaisemista 15.6.2018 ja monelle myös sen jälkeen Kirja koostuu 15:sta itsenäisestä tarinasta, joissa ihmetellään mm. kasvamista, ihastumista, oppimisvaikeuksia, ja kaveruutta huumorin kautta saarnaamatta. Kirjan teemoja mukaillen keskustelen lasten kanssa mokaamisen vapauttavasta vaikutuksesta ja samalla myös hieman lukemisen ja kirjoittamisen tärkeydestä. Lähtökohtana kirjoittamisessani oli saada aikaan kirja, joka olisi mahdollisimman helposti lähestyttävä kokemattomillekin lukijoille. Varsinkin pojille. Helposti luettava ja hauska teksti on saamani palautteen mukaan toiminut tässä hyvin.

Kirjailijan urani on jatkoa luokanopettajan ja ilmaisutaidon opettajan tehtäviini, joita olen hoitanut vuodesta 1992 lähtien. Tilaajana päätät, millä tavalla haluat hyödyntää kokemustani opettajana ja kirjailijana. Ideoidaan yhdessä!

Mitä teen vierailulla?

Vierailu lähtee teidän tarpeestanne. Kohderyhmästä, tavoitteesta ja käytettävissä olevasta ajasta. Toiveenne mukaan voin esim. lukea otteita kirjastani, keskustella siihen liittyvistä aiheista tai digimaailman ja lukemisen suhteesta, ideoida yhdessä Jasun tarinoita, ohjata luovan kirjoittamisen pajoja tai kertoa itse kirjoittamiani satuja ja hiuksia nostattavia kauhutarinoita kynttilänvalossa! Olen valmis myös luennoimaan (esim. vanhempainilloissa) lukemisen tärkeydestä ja vinkeistä lapsen lukuinnostuksen ylläpitämiseen.

Tuotanto

Jasu Pöljiä päiviä, Karisto 2019
Jasu mestarimokaaja, Karisto 2018