Marjut Hjelt

 Marjut Hjelt Lataa painokelpoinen kuva

© Oona Hjelt

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjoitan totta ja tarinaa myyttien, uskomusten ja satujen maailmasta, sillä haluan olla kertoja, joka jatkaa menneiden tarinoiden ketjua.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen koulutukseltani kansanperinteen ja kulttuurin tutkija (filosofian maisteri). Ensimmäinen kirjani ilmestyi 1980 ja sen jälkeen olen kirjoittanut kansanuskosta ja kulttuurihistoriasta tietokirjoja eri-ikäisille lukijoille. Olen myös suomentanut kirjoja ja tehnyt animaatioiden käsikirjoituksia televisioon.Olen esiintynyt kouluissa, kirjastoissa, kansalaisopistoissa, yhdistyksissä, juhlissa ja tapahtumissa kertoen muun muassa kansanuskon hahmoista, kansanomaisesta taikuudesta, metsästä esivanhempiemme silmin, vuotuisjuhlista ja kulttuurihistorian henkilöistä. Esiinnyn mielelläni ja rakennan esitykseni parhaani mukaan kohderyhmää ajatellen tai sen toiveiden mukaisesti.Olen myös vetänyt työpajoja, joissa olemme muun muassa askarrelleet keijukaisten taikarasioita, peikkoisien korvakoruja ja opetelleet lähestymään luontoa kunnioittaen.

Mitä teen vierailulla?

Olen valmis puhumaan kaikkien kirjojeni aiheista eri-ikäisille kuulijoille. Minulta on pyydetty esimerkiksi luentoja vierailupaikkakunnan haltijauskomuksista. Silloin otan selvää aiheesta. Minulta saa siis rohkeasti toivoa kaikkea kirjojeni aihepiiriin liittyvää!

Vierailuilla näytän kuvitus- ja taidekuvia puheeni elävöittämiseksi, vedän harjoituksia käsillä olevista aiheista ja pidän työpajoja kansanuskoon ja kansanomaiseen taikuuteen liittyen.

Minusta on hauskaa ottaa uusia näkökulmia kirjojeni aiheisiin ja toteuttaa vierailujen järjestäjien toiveita. Näissä merkeissä olen muun muassa ollut suunnittelemassa haltija- ja keijukaispolkuja puistoihin, hotellin ulkoilualueelle ja keijukaismaailman Hämeenlinnan lastentapahtumaan 1990-luvulla sekä vetänyt haltijakävelyjä muun muassa kaupungin puutarhoissa. .Olen onnellinen yhdistäessäni työssäni uskomukset ja hauskuuden. Tietoa voi jakaa pilke silmäkulmassa - varsinkin silloin kun on kyse keppostelevista haltijoista.

Tuotanto

Uusimpia teoksia:
Helmi Krohnin ihmeellinen elämä kulttuurivaikuttajana ja spiritualismin edelläkävijänä. Into 2021.
Maaginen vuosi. Taikoja, enteitä ja haltijaväkeä. SKS 2021.
Yliluonnollisen kaunis. Taikoja, yrttejä ja vanhaa viisautta. SKS 2021.
Tarujen hevoset aavehevosesta yksisarvisiin. Kuv. Daga Ulv. Karisto 2019.

Lisää teoksia listattu mm. kotisivuillani, linkki alla.