Laura Herva

 Laura Herva Lataa painokelpoinen kuva

© Sonja Sinisalo

Rovaniemi

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Runoilija, jonka kirjoittaminen kurottaa kohti mykkiä pisteitä, mutta esiintyminen kohti yhteistä ja jaettua.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Olen runoilija, jonka esikoisteos “pinnat. hankaumat” ilmestyi syksyllä 2021. Taiteellisen työni lisäksi työskentelen kirjastonhoitajana Rovaniemen kaupunginkirjastolla sekä opetan luovaa kirjoittamista kansalaisopistolla. Syksystä 2020 asti olen työskennellyt VOIMA/SANA-hankkeessa, jossa vahvistetaan nuorten kulttuurihyvinvointia sanataiteen keinoin. Eri työtehtävieni tarjoamat erilaiset tulokulmat kirjallisuuteen rikastuttavat toisiaan.Koulutukseltani olen filosofian maisteri.  Pääaineeni kirjallisuuden lisäksi olen opiskellut luovaa kirjoittamista, filosofiaa, sukupuolentutkimusta, tiedotusoppia, taidehistoriaa ja suomen kieltä.

Mitä teen vierailulla?

Kirjailijavierailulla esitän runojani, kerron teoksen syntyprosessista sekä omasta matkastani runoilijaksi.

Puhun mielelläni laajemminkin runouden lukemisesta ja kirjoittamisesta, lajityypillisistä piirteistä sekä runouden keinoista, kirjallisuushistoriallisesti runouden modernismista sekä nykyrunoudesta.

Työssäni koen tärkeäksi kirjallisuuden, lukemisen ja kirjoittamisen hyvinvointia ja itseilmaisua vahvistavan potentiaalin, joten tämä on myös yksi teema, josta kerron mielelläni. Olen ohjannut luovaa kirjoittamista mm. nuorille mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, ja työskentelen sen eteen, jotta kaikki voisivat tuntea olevansa osa yhteistä kirjallista kulttuuria.

Vierailut on mahdollista räätälöidä ja teemoitella hyvinkin tarkkaan kohderyhmä huomioiden. Olen ohjannut monenikäisille alakoululaisista ikäihmisiin.

Tuotanto

pinnat. hankaumat, 2021, Basam Books