Katariina Heikkilä

 Katariina Heikkilä Lataa painokelpoinen kuva

© Noora Karlsson

Tampere

Kirjailijavierailut
Työpajat
Virtuaalivierailut
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjoitan yhteiskunnallista scifiä ja fantasiaa realistisella otteella.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Olen Katariina Heikkilä, esikoiskirjailija ja yhteiskuntatieteiden maisteri. Esikoisromaanini Punainen nyrkki (Aula & co) julkaistiin vuonna 2019. Voitin Nova-kirjoituskilpailun vuonna 2017, sain kunniamaininnan Portti-kirjoituskilpailussa vuonna 2019, ja novellejani on julkaistu spekulatiiviseen fiktioon keskittyvissä lehdissä. Kirjoitan yhteiskunnallista fantasiaa ja scifiä realistisella otteella ja käsittelen teksteissäni meidän maailmassammekin relevantteja ja ajankohtaisia teemoja, kuten kansainvälistä politiikkaa, energiapolitiikkaa ja sukupuolten välistä tasa-arvoa.

Olen ollut esiintymässä mm. kirjastossa, Finnconissa ja kirjoituskurssilla. Olen rento, helposti lähestyttävä ja keskusteleva esiintyjä.

Mitä teen vierailulla?

Voin tulla kertomaan kirjailijan työstä ja kirjoittamisesta yleensä. Olen erityisen kiinnostunut fantasian ja scifin kirjoittamisesta, fiktiivisten maailmojen rakentamisesta ja siihen liittyvästä taustatutkimuksesta.

Vedän kirjoituspiiriä ja olen jäsenenä arvostelupalvelussa, joten minulla on runsaasti kokemusta palautteen antamisesta toisten teksteistä. Varsinainen kirjoittamisen opettaja en ole, mutta voin järjestää kirjoituspiirityyppisen työpajan, jossa osallistujat saavat palautetta novelleista tai romaanikatkelmista.

Tuotanto

Punainen nyrkki, Aula & co 2019