Taina
Haahti

 Taina Haahti Lataa painokelpoinen kuva

© Laura Malmivaara, Siltala

Tuusula

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Kirjojeni kohderyhmä

Kuvaus

Rakastan lähes mahdottomia haasteita, kuten kirjallisia sukelluksia omaan aikaamme ja sen arvoihin. Yksilön ja yhteisön väliset jännitteet, samoin kuin aikakauden vaikutus ihmisen elämään, mikä on valintamme piirissä, mikä sen ulkopuolella, ovat kiinnostavia aiheita. Aikaamme värittävät talous: liike-elämän arvomaailman leviäminen kaikkialle yhteiskuntaan ja kansainvälisyys, siksi ne ovat läsnä myös kirjoissani. Ilman huumoria ja seikkailua mistään ei tulisi mitään. Ne tunkevat kieleen ja kertomusten käänteisiin lupaa kysymättä 🙂 ja ovat nuortenkirjojeni sielu ja kivijalka.

 

Challenges, such as literary explorations of our times and values, drive me to write.

Mitä teen vierailulla?

Kerron kirjoittamisesta ja kirjoistani, miten ne ovat syntyneet ja miten minusta tuli kirjailija. Proosan lukeminen ääneen vangitsee kokemukseni mukaan yleisön ja toimii keskustelun herättäjänä.

Olen pitänyt kirjallisia työpajoja kouluissa sekä puhunut nuorille kirjallisuudesta ja kirjoittamisesta työelämätaitojen vinkkelistä. Johtamistaitoa kaunokirjallisuudesta -kursseja olen vetänyt mm. Tampereen teknillisessä yliopistossa.

Tuotanto

Tuoreimmat romaanit:
Mariaanien hauta: romaani paremmasta elämästä (2015) ja Koeaika (2013)

Esikoisromaani: Kunnian kauppiaat (1996)

Koko tuotanto (myös nuortenkirjat): www.haahti.com