Niina Bell

 Niina Bell

Espoo

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Kuvaus

Olen lastenmuusikko ja –kirjailija Niina Bell. Opiskelin Englannissa taiteiden kandidaatiksi ja olen tullut tutuksi mm. Ystäväni, tuttavani-, Pienet sammakot-, Aa tuuti lasta-, Kas metsämökin ikkuna- ja Pikku juttu-musiikkikirjojen toimittajana, kirjailijana sekä kirjojen oheisäänitteiden laulajana.

Musiikilla ja tarinoilla on keskeinen asema työssäni. Olen viime vuosina kiertänyt konsertoimassa Uudenmaan kirjastoissa, päiväkodeissa ja kouluissa yhdessä kitaristi ja päiväkotiohjaaja Jonas Genbergin kanssa. Vuorovaikutteiset lastenkonserttini pohjautuvat pääosin musiikkikirjoihini.

Konserttien ohella olet saattanut nähdä minut myös televisiossa laululeikkiohjelmassa, joka esitettiin Pikku Kakkosessa talvella 2012 ja tällä hetkellä työn alla on lastenlevy, joka julkaistaan ensi vuonna.

Lastenkirjojen lisäksi olen kirjoittanut allergiaperheille suunnatun Pienten omat herkut-kirjan, joka syntyi kokemuksistani kahden allergisen ja astmaattisen lapsen äitinä. Allergiakokkaus onkin minulle todella tärkeä aihe; toimitan Allergia ja Astma-lehden ruokapalstaa sekä luennoin allergiaperheiden ruokahuollosta.

Mitä teen vierailulla?

Musiikkikirjoihini pohjautuvat vuorovaikutukselliset laululeikkikonsertit ovat suunnattu 1-8-vuotiaille. Konsertit kestävät noin 30 minuuttia ja koostuvat kehystarinasta sekä useasta leikkilaulusta. Esitykset eivät aseta tila- tai tekniikkarajoitteita, joten äänentoistolaitteita ei tarvita. Konsertit pohjautuvat elävään musiikkiin ja säestäjänä toimii kitaristi ja päiväkotiohjaaja Jonas Genberg. Emme tarvitse esityksissä haastattelijaa.

SIRKUSPARAATI -LAULULEIKKIKONSERTTI
Jokkus Pokkus ja Julle Pulle Poks ovat taikurisisaruksia. He käyvät sirkuskoulua ja kiertävät Sirkus Sirkun mukana ympäri maata yhdessä pelleäiti Pelleriinan, taikuri-isä Taika-Empun ja muun sirkusväen kanssa. Vaikka Jokkus Pokkus onkin taikuri, hän ei usko taikaan. Sirkusleijona Silavan karkaaminen saa hänet kuitenkin pohtimaan, josko oikeaa taikuutta on sittenkin olemassa.

Niina Bell vie lapset jännittävälle laululeikkimatkalle sirkushumuun. Tule mukaan!

PIKKU JUTTU -LAULULEIKKIKONSERTTI
Lohikäärme Kita ja ritari Risa asuvat Seitsemän seikkailun maassa, satujen valtakunnassa. Ritari päättää lähteä etsimään ikiomaa prinsessaansa ja lohikäärme hirmuisuutta. Matkalla ystävykset kokevat suuria seikkailuja ja ketä he kohtaavatkaan: prinsessa Ruususen, kapteeni Partasuun hurjat merirosvot, robotti Romu Rosterin ja Mörrimöykyn.

Niina Bell vie lapset jännittävälle laululeikkiretkelle. Tule mukaan seikkailuun!

PYÖRÄT NE PYÖRIVÄT YMPÄRI -LAULULEIKKIKONSERTTI
Nyt on aika hypätä bussin kyytiin ja lähteä laululeikkimatkalle ympäri Suomea! Matka kulkee kaupungin kautta maalle ja reissulla tavataan monta uutta ystävää: Täti Monica, Pikku-Matti, Piippolan vaari ja metsämökin tonttu.

Matkaoppaana toimii Niina Bell.

SATUMETSÄN SYYSJUHLA -LAULULEIKKIKONSERTTI
Aamuisessa satumetsässä käy kova vilske, sillä metsän eläimet valmistautuvat syysjuhliin. Juhlat vietetään kotieläintilalla ja luvassa on tietenkin eläimellistä menoa!

Juhlien emäntänä toimii Niina Bell. Tule mukaan iloiseen menoon!


ALLERGIAPERHEIDEN TOIMIVA RUOKAHUOLTO
Allergiaperheiden ruokahuoltoa käsittelevä luento kestää 45 minuuttia ja tarjoaa käytännön vinkkejä sekä ohjeita aina ostos- ja ruokalistojen suunnittelusta resepteihin.

Tuotanto

Sirkusparaati-konserttikiertue 2012
Laululeikkiohjelma, Pikku Kakkonen 2012
Pikku juttu, musiikkisatukirja lapsille, Tammi 2011
Kas metsämökin ikkuna, laululeikkejä lapsille, Tammi 2010
Putte-possu ja nimien salaisuus, Pikkulahden kesäteatteri 2010
Aa tuuti lasta – unilauluja lapsille, Tammi 2009
Pienet sammakot – eläinlauluja lapsille, Tammi 2008
Pienten omat herkut, Tammi 2007
Laiskiaisen leikkiretki, Poptori 2007
Ystäväni, tuttavani, laululeikkejä lapsille, Tammi 2006