Marjaana Aumasto

 Marjaana Aumasto

© Tammi

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen kirjoittanut seitsemän kirjaa: viisi romaania, yhden novellikokoelman ja yhden runokokoelman. Aihepiiriltään kirjani käsittelevät naisen elämää ja siihen liittyviä haasteita. Minut on määritelty feministiseksi kirjailijaksi, enkä ole pannut sitä pahakseni. Viimeinen kirjani Kuin isä poikaansa (Tammi 2012) käsittelee kuitenkin isän ja pojan kompleksista suhdetta ja sodan luomia traumoja. Sodan ahdistus on mielestäni yhä edelleen syvällä kansakuntamme alitajunnassa. Joissakin kirjoissani Rikas, Laiha ja Kaunis (Kirjayhtymä1996), Ilvesnainen (Kirjayhtymä1998) ja Zaida (Tammi 2004) olen käyttänyt tyylikeinona science fictionia ja fantasiaa. Runokokoelmani What a Bitch (Tammi 2007) kuvaa suorasukaisesti naisen elämän taitekohtia ja keski-ikään liittyviä tabuja. Ikä ei todellakaan ole naiselle vain numeroita, vaikka näin väitetään. Mutta kuka kiristää naisen korsetin, nainen itse vai ympäröivä maailma? Sitä mm. pohditaan runokokoelmassani.

Tällä hetkellä kirjoitan spekulatiivistä proosaa, joka käsittelee Suomea 60-80-luvuilla osana kansallisosialistista Euroopan unionia. Saksa on voittanut toisen maailmansodan ja kaikki on toisin. Vai onko sittenkään?

Mitä teen vierailulla?

Olen valmis puhumaan mistä vaan, joka liittyy kirjoihini tai ylipäätään kirjallisuuteen. Erityisesti olen kiinnostunut naisen asemasta, sodan traumoista, kulttuurin muutoksiin liittyvistä sukupuoliroolien muutoksista sekä science fictionin ja fantasian käytöstä tyylikeinona.

Erityisalueeni on myös kirjoittamisen ohjaaminen ja siihen liittyvät työpajat. Olen opettanut luovaa kirjoittamista Kriittisessä korkeakoulussa lähes kymmenen vuotta. Olen pitänyt myös nuorille tarkoitettua kirjoittajaohjausta osa-aikaisena tekemäni nuorisotyön puitteissa.

Tuotanto

Kuin isä poikaansa, romaani, Tammi 2012
What a Bitch, runokokoelma, Tammi 2007
Zaida, romaani, Tammi 2004
Ilvesnainen, romaani, Kirjayhtymä 1998
Rikas, Laiha ja Kaunis, romaani, Kirjayhtymä 1996
Koti kuin kuu, romaani, Kirjayhtymä 1991
Kuningatar ja muita naisia, novellikokoelma, Kirjayhtymä 1989