Ilkka Auer

 Ilkka Auer Lataa painokelpoinen kuva

© Pekka Holmström / Otava

Espoo

Kirjailijavierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Kirjallinen työskentelyni alkoi 1980 -luvun alussa alkaessani luoda seikkailuja fantasiapöytäroolipeleihin sekä aloittaessani oman fantasiamaailmani suunnittelua. Harrastin omaksi ilokseni kirjoittamista parisenkymmentä vuotta, kunnes 2004 Otava julkaisi ensimmäisen fantasiaromaanini “Sysilouhien sukua” ja sille tielle jäin, kirjoittamaan tarinoita sekä lapsille ja nuorille että hieman vanhemmillekin. Tarinoitani sijoitan luomaani fantasiamaailmaan, mutta myös omaan, “todelliseen” maailmaamme ja sen enemmän ja vähemmän taianomaisiin ja salaperäisiin piirteisiin. Kirjoitan mieluimmin fantasiaa, spekulatiivista fiktiota, maagista realismia, kauhua, näihin liittyvää ja näiden rajamaille osuvaa sekä näitä yhdisteleviä tarinoita.

Kirjailijana minua kiinnostavat voimakkaasti ihmiset, asioiden tarkkaileminen ja niiden keskinäiset vuorovaikutussuhteet. En usko maailman olevan mustavalkoinen, enkä absoluuttiseen hyvään ja pahaan, vaan siihen, että harmaan sävyjä on lukemattomia ja että kaikilla on omat syynsä toimia ja näkökulmansa asioihin suhtautumiseen. Nämä asiat ovat mielessäni myös kirjoittamisessa ja kertomissani tarinoissa haluan rikkoa rajoja ja kliseitä sekä kääntää asioita päälaelleen.

Mitä teen vierailulla?

Kerron mielelläni seuraavista aiheista:

Kirjailijan työstä ja työskentelemisestä
Lapsille ja nuorille kirjoittamisesta
Eroista lapsille ja nuorille vs. aikuisille kirjoittamisessa
Historiallisen romaanin kirjoittamisesta ja taustatyön tekemisestä
Taustatyöstä fantasiakirjallisuudessa
Fantasiasta kirjoittamisesta ja Fantasiamaailmojen luomisesta
Omista julkaisuista

Haastatteluluonteiset tapahtumat ja keskustelut joissa on joko yksi tai useampia haastattelijoita ja/tai yleisö kysyy heitä kiinnostavia kysymyksiä, ovat minun kohdallani tehokkaimpia - vastaan mieluummin kysymyksiin kuin pidän luentoja. Haluan rohkaista kuulijoita osallistumaan keskusteluun aktiivisesti.

Tuotanto

Nicholas North ja Sammon ryöstö, Otava 2014
Nicholas North ja Kalmattaren kirous, Otava 2013
Ikitalvi, Otava 2008
Hyinen hauta, Otava 2007
Varjoissa vaeltaja, Otava 2006
Sysilouhien sukua, Otava 2004