Merja
Asikainen

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

On ihanaa oppia itse uutta kuten myös jakaa tietoa sekä kirjoittamalla että puhumalla. Toimittajana ja tietokirjailijana saan tehdä molempia. Kirjoja olen kirjoittanut useista aiheista sekä tuottanut sisältöä lehtiin, radioon ja televisioon vielä laajemmalla kaarella, mutta yhdistävänä tekijänä on hyvin usein haastattelu eli keskustelu toisen henkilön kanssa. Lukeminen kannattaa aina, mutta niin tekee myös puhuminen ja kuunteleminen.

Mitä teen vierailulla?

Puhun kirjoittamisesta, haastattelemisesta, tiedon keruusta tietoteoksiin, teosaiheiden ideoinnista eli yleensäkin tietopohjaisesta kirjoittamisesta miltä tahansa kantilta, jolta keskustelua ja kerrontaa toivotaan.

Olen tehnyt henkilöhaastatteluja yli 30 vuotta toimittajana ja tietokirjailijana. Yli kymmenen vuotta tein ainoastaan kansainvälisiä haastatteluja englanniksi. Haastatteluja käytettiin useissa valtakunnan tason lehdissä, radioissa ja televisiossa. Kirjoittamisesta on kokemusta monelta kantilta, mutta eniten kuitenkin haastattelemisesta. Satsaaminen mahdollisimman otolliseen ja suotuisaan kohtaamiseen on tiedonhankinnan tärkeimpiä peruspilareita.

Tuotanto

Rivieraterveisin Sari Havas (Docendo 2019)
Ystävyydellä Sirpa (Otava 2019)
Milana (Like 2018)
Näin onnistut asuntokaupoissa (Readme 2018)
Antiikkia (Readme 2017)
Ravinto uni liikunta (Readme 2016)
Minusta tulee... (Readme 2016)
Näin minusta tuli tyttö (Readme 2016)
Herkuttelun himo (Readme 2016)
Kiinteistökuningatar (Readme 2015)
Fitness elämäntavaksi (Readme 2015)
Kaasu pohjassa (Otava 2015)