Miia Apukka

 Miia Apukka Lataa painokelpoinen kuva

© Iida Leino

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Itään ja takaisin kertoo huikean jännittävän, tositapahtumiin perustuvan tarinan nuoren Eeliksen loikkauksesta Stalinin Neuvostoliittoon.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Pitkän viestintäjohtajauran rinnalla kaiversi ajatus siitä, miten elämä on liian lyhyt tuhlattavaksi toisarvoisuuksiin, mutta liian pitkä pelkkään unelmointiin. Kirjoitettuna ajatuksesta syntyi esikoisteokseni ”Itään ja takaisin” (Kirjokansi, syksy 2022), jossa isoisän tarinaan punoutuvat nykyajan tutut ilmiöt: Suomen ja Venäjän jännitteinen historia, kotimaan poliittiset vastakohtaisuudet ja pakenitpa minne tahansa, kysytään, miksi tänne tulit. Ja lopuksi myös se, mikä elämässä on tärkeintä.

Olen kokenut esiintyjä jo ammattinikin vuoksi, takana lukuisia esiintymisiä, haastatteluja, keskustelutilaisuuksia kirjastoissa, järjestöjen ja yhdistysten tilaisuuksissa, työväenopistossa, Pentinkulman päivillä ym. Rakastan kirjallisuuskeskusteluja!

Mitä teen vierailulla?

Teen kaikkea, mitä tilaaja vain keksii pyytää: puhun todella mielelläni kirjallisuuden ja lukemisen merkityksestä, romaanin ja novellien kirjoittamisesta, vedän työpajoja historiallisen aineiston taipumisesta fiktiiviseen kirjoittamiseen, suomalaisloikkareiden kohtaloista Stalinin Neuvostoliitossa, Suomen tilanteesta 1930-luvulla, kirjastojen tärkeydestä, lukemisen voimauttavasta vaikutuksesta.

Tuotanto

Itään ja takaisin, 2022, Kirjokansi