Nadja
Andersson

 Nadja Andersson Lataa painokelpoinen kuva

© Sets / Cata Portin

Helsingfors

Bokprat
Föreläsningar
Författarbesök
Verkstäder

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Esiintymispaikat

Arbetarinstitut , Bibliotek , Daghem , Förening och organisation , Förskola , Gymnasium , Högstadium , Kulturcentrum eller -institution , Kulturevenemang , Lågstadium , Universitet , Yrkesskola

Maakunta

Uusimaa

Kuvaus

Jag är frilansillustratör och konstnär. Jag berättar sagor med illustrationer och målningar men också med text. För tillfället så målar jag tavlor för min kommande utställning samtidigt som jag tecknar serier och illustrerar en bilderbok. Jag har också jobbat som illustratör och projektkonstnär för ett EU finansierat vetenskapsprojekt som tangerar klimatförändringens påverkan på fiskeindustrin i Europa. Jag är medlem i Kuvittajat.ry och FIBUL.rf.

Jag studerade bildkonst i England vid University for the Creative Arts, har bott och arbetat i England, Skottland, Norge och Grekland. Det senaste året så har jag också rest mycket och arbetat på konstnärshem i Brasilien, Skottland och Island. Jag bor och arbetar för tillfället i Helsingfors.

Mitä teen vierailulla?

För unga vuxna och tonåringar/skolbesök:
Jag föreläser om hur jag jobbar som illustratör och bildkonstnär, och berättar om de böcker och projekt jag arbetat med. Jag berättar om mina erfarenheter av konststudier i England.
Jag kan anlitas för att dra verkstad inom illustration och bokkonst.

För barn:
Jag leder pyssel för barn och läser högt ur min bok Hönans Kalas. Jag kan dra pysselverkstäder för upp till 24 barn / unga ifall annan vuxen finns på plats. Barnen får jobba med blandteknik, teckning, lager på lager och collageteknik. Alla mina workshops innefattar olika färgglada pappersmaterial och rita-klippa-klistra- tekniker.

Tuotanto

Text och illustrationer:
Hönans kalas 2017, Schildts&Söderströms

Illustrationer:
LILLA BÄ!? En Bä-Bäblisk Berättelse (text Christina Andersson) 2015
Senja Opettaa Sinulle Ruotsia (text Senja Larsen) 2012

Solo Konstutställningar:
2019: Galleria Frida, Helsingfors
2018: Listhus Artspace, Olafsfjördur, Island.
2016: Galleri NORD, Tromsø, Norge. Lilla Luckan, Helsingfors.
2015: Galleri Bengelsdorff, Helsingfors. Kissakahvila (Helkatti) Helsingfors.