Nadja
Andersson

 Nadja Andersson Lataa painokelpoinen kuva

© Sets / Cata Portin

Helsingfors

Föreläsningar
Verkstäder
Virtuella författarbesök
Bokprat
Författarbesök

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Kirjojeni kohderyhmä

Daghem , Förskola , Gymnasium , Högstadium , Lågstadium , Vuxna

Kuvaus

Jag är frilansillustratör och konstnär. Jag berättar sagor med illustrationer och målningar men också med text. För tillfället så målar jag tavlor för min kommande utställning samtidigt som jag tecknar serier och illustrerar en bilderbok. Jag har också jobbat som illustratör och projektkonstnär för ett EU finansierat vetenskapsprojekt som tangerar klimatförändringens påverkan på fiskeindustrin i Europa. Jag är medlem i Kuvittajat.ry och FIBUL.rf.

För tillfället sitter jag i karantän i Helsingfors, men jag studerar vid Glasgow School of Art i Skottland (Masters in Communication Design). Jag har bott och arbetat i England, Skottland, Norge och Grekland. Jag har också arbetat på konstnärshem i Brasilien, Skottland och Island.

Mitä teen vierailulla?

FFör unga vuxna och tonåringar/skolbesök:
Jag föreläser om hur jag jobbar som illustratör och bildkonstnär, och berättar om de böcker och projekt som jag arbetat med, bl.a serienovellen Alter Ego som gavs ut som en del av serien En Liten Bok om Sexuella Trakasserier. Jag berättar om mina erfarenheter av konststudier i England och Skottland. Jag kan också anlitas för att dra verkstäder inom illustration och bokkonst, eller kreativt berättande.

För barn:
Jag leder pyssel för barn och läser högt ur min bok Hönans Kalas. Jag kan dra pysselverkstäder för upp till 24 barn / unga ifall annan vuxen finns på plats. Barnen får jobba med blandteknik, teckning, lager på lager och collageteknik. Alla mina workshops innefattar olika färgglada pappersmaterial och rita-klippa-klistra- tekniker.

Tuotanto

Text och illustrationer:
Hönans kalas 2017, Schildts&Söderströms
Alter Ego 2019, En Liten Bok

Illustrationer:
LILLA BÄ!? En Bä-Bäblisk Berättelse (text Christina Andersson) 2015
Senja Opettaa Sinulle Ruotsia (text Senja Larsen) 2012

Solo Konstutställningar:
2019: Galleria Frida, Helsingfors
2018: Listhus Artspace, Olafsfjördur, Island.
2016: Galleri NORD, Tromsø, Norge. Lilla Luckan, Helsingfors.
2015: Galleri Bengelsdorff, Helsingfors. Kissakahvila (Helkatti) Helsingfors.