Anna-Liisa Ahokumpu

 Anna-Liisa Ahokumpu Lataa painokelpoinen kuva

© Marek Sabogal

Turku

Kirjailijavierailut
Työpajat

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Kuvaus

Olen Turussa asuva esikoiskirjailija ja sanataideohjaaja. Esikoisromaanini Viktor Stanislauksen kolmetoista sinfoniaa ilmestyi vuonna 2018. Teos sijoittuu osittain Pohjois-Suomeen, jossa omatkin juureni ovat. Romaanissa hyödynnetään erilaisia tekstityyppejä, kuten kirjeitä, arkistodokumentteja, päiväkirjoja, lehtiartikkeleita sekä suoraa kerrontaa. Teemallisesti teos käsittelee historiattomuuden (ja tarinattomuuden) vaikutusta ihmisen elämään ja identiteettiin. Romaani oli ehdolla Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon, Botnia-kirjallisuuspalkinnon ja Lappi-kirjallisuuspalkinnon saajaksi.

Olen opiskellut luovaa kirjoittamista, kirjoittamisen opettamista ja ympäristötieteitä. Omassa kirjoittamisessani olen kiinnostunut erityisesti kertojan ja rakenteen mahdollisuuksista. Sanataideohjaajana olen keskittynyt omaelämäkerralliseen kirjoittamiseen ja proosaan.

Olen esiintynyt kirjamessuilla, kirjastossa ja kirjakaupassa. Huhtikuussa minut on kutsuttu Budapestiin Euroopan esikoisromaanifestivaalille, jossa osallistun European Writer’s Workshopiin ja esikoiskirjailijoiden paneelikeskusteluun.

Mitä teen vierailulla?

Vierailulla keskustelen mielelläni esimerkiksi romaanini sisällöstä, rakenteesta ja teemoista, kirjoittamis- ja julkaisuprosessista, kirjoittamisen prosessista ja proosan mahdollisuuksista yleisemmin tai kirjoittajakoulutuksesta. Sanataideohjaajan ominaisuudessa ohjaan erilaisia luovan kirjoittamisen työpajoja ja lukupiirejä, jotka suunnittelen osallistujien ja järjestäjän tarpeiden mukaan. Olen ohjannut sekä aikuisia että lapsia.

Tuotanto

Viktor Stanislauksen kolmetoista sinfoniaa, romaani, Gummerus 2018