Lukukeskus välittää yksityishenkilöiden lukupiireihin kirjailijavierailijoita. Tilaajan on oltava yksityishenkilö: jos tilaajana on yhteisö, järjestö tai organisaatio, kuuluu vierailu julkihallinnollisten yhteisöjen alle. Vierailu koostuu vapaasta keskustelusta sekä osallistujien etukäteen valmistelemista kysymyksistä. Jos yksityishenkilö haluaa tilata kirjailijalta luennon tai ainoastaan kirjailijan esiintymisestä koostuvan vierailun, noudatetaan hinnastossa koulu- ja kirjastovierailujen ohjehintoja.

Vierailujen palkkioihin lisätään Lukukeskuksen palvelumaksu sekä mahdolliset matka- ja majoituskulut ja päiväraha.

– Kirjailijan vierailu lukupiirin vieraana, yhteensä n. 45 min tai 90 min. Sisältää kirjailijan lyhyen alustuksen (n. 10-15 min) sekä vapaata keskustelua.

1 vierailu, yhteensä n. 45 min 165 € + matkakulut. Ryhmän koko max. 15 hlöä.
1 vierailu, yhteensä n. 90 min 275 € + matkakulut. Ryhmän koko max. 15 hlöä.

Palkkioista ei peritä arvonlisäveroa.

Lukukeskuksen palvelumaksu

• yhdestä esiintymisestä 60 €

Palvelumaksuun lisätään 20 €, jos palveluun sisältyy matkajärjestelyjä. Hintojen muutos koskee 1.8.2019 alkaen tehtyjä tilauksia.

Palvelumaksua vastaan Lukukeskus neuvottelee esiintymisestä kirjailijan ja tilaajan kanssa ja tekee sopimukset. Lukukeskus laskuttaa vierailun kustannukset järjestäjältä yhdellä laskulla. Laskuun lisätään mahdolliset matka- ja majoituskulut ja päiväraha.

Mikäli esiintyminen peruuntuu kirjailijasta riippumattomasta syystä myöhemmin kuin kaksi viikkoa ennen tilaisuutta, kirjailijalle korvataan puolet sovitusta palkkiosta. Tilaajalta laskutetaan myös jo syntyneet kustannukset, mm. matkakulut ja palvelumaksu.

Mikäli esiintyminen peruuntuu force majeur -syistä (esim. kirjailijan sairastuminen), Lukukeskus pyrkii järjestämään vierailun toisena ajankohtana tai etsimään tilaisuuteen toisen esiintyjän.