Katariina Vuori

 Katariina Vuori Ladda en bild som kan publiceras

Oulu

Författarbesök
Föreläsningar
Bokprat
Verkstäder
Virtuella författarbesök

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Målgruppen för mina böcker

Aikuiset , Lågstadium , Förskola , Lukio/ammattikoulu , Päiväkoti/esikoulu , Högstadium

Beskrivning

Olen koulutukseltani fysioterapeutti ja arkeologi. Kirjoittamista olen opiskellut mm. Jyväskylän avoimessa yliopistossa ja Oriveden opistossa. Tällä hetkellä opiskelen sanataideohjaajaksi. Olen kirjoittanut tusinan verran tietokirjoja sekä kaksi romaania. Olen elättänyt itseni, lapseni ja koirani täysipäi(väi)senä kirjailijana vuodesta 2013. Olen taustani ja tuotantoni puolesta ehkä hieman erilainen kirjoittaja. Minua kiinnostavat aiheet laidasta laitaan. Olen tehnyt kirjojeni kautta yhteistyötä useiden suomalaisten kustantamoiden kanssa, joten kosketuspintaa erilaisiin alan toimijoihin löytyy.

Vuosina 1994–2004 asuin ulkomailla. Työskentelin fysioterapeuttina Espanjassa ja Lähi-idässä, asuin viisi vuotta purjeveneessä liikkuen tuulen mukana paikasta toiseen. Päästyäni Suomeen opiskelemaan arkeologiaa lähdin saman tien vaihto-oppilaaksi Montrealin ranskan kieliseen yliopistoon merenkulun arkeologiaa ja etnografiaa.

Tähänastisen kirjailijaurani aikana olen ilokseni saanut tehdä useita vierailuja mm. kouluihin, yhdistyksiin ja kirjastoihin.

Vad jag gör under besöken

Vierailun aiheina voi olla enemmän tai vähemmän strukturoitu luento tai keskustelu, aiheina esimerkiksi kirjailijan työ, tietokirjat ja -kirjallisuus, tai proosa. Teen myös kirjavinkkauksia sekä lapsille että aikuisille. Aikuisille pääasiallinen vinkkausgenre ovat tietokirjat, aikuisten omakustanteet ja historialliset romaanit.

Tarjoan myös mielelläni kirjoituspajoja sekä luovan tai asiallisen kirjoittamisen kursseja, kesto kahdesta tunnista viikonlopun mittaisiin. Kirjoituspajoja ja kursseja pidän kaikenikäisille vauvoista ikäihmisiin. Näihin voi yhdistää myös fyysisempiä osioita: hallussani on fysioterapeutin papereiden lisäksi myös liikunnanohjaajan ja personal trainerin koulutus. Tällaisissa paketeissa yhdistyy sekä fyysinen hyvinvointi että luova, terapeuttinen, rentouttava ja herättelevä tekeminen. Tällaiset kombinaatiot sopivat erinomaisesti esimerkiksi tyky-päiville tai oppilaitosten (ala- ja yläkoulujen sekä ammatillisten oppilaitosten) liikuntapäiviin.

Vierailen myös mielelläni erilaisissa laitoksissa, sairaaloissa sekä hoitolaitoksissa. Käynnit räätälöidään aina yhdessä tilaajan kanssa mielekkääksi.

Produktion

Avokadopastaa (Otava, 2017. Romaani)
Mukulat maalla – Lasten ruokaretki (Docendo 2017)
Lottovoittajien pöydässä - Tarinoita köyhyysrajan takaa (Like 2017)
Kukkaisruokaa (Like, 2016)
Kiskan mamma – Limonadi-, elokuvateatteri- ja kioskiyrittäjä Edith Kaski 1900–1988. (BoD, 2016)
Joulumerkkikodin lapset (Like, 2016)
Saunakokaraamat, Saunakeittokirjan vironkielinen laitos (Pegasus, 2016)
Nokkonen (Atena 2015)
Villiä vegeä, yhdessä Sami Tallbergin kanssa (Readme.fi, 2015)
Pula-ajalla (Nordbooks, 2015. Romaani)
Saunakeittokirja (Tammi, 2014)
Kourallinen tabuja, yhdessä Jonna Pulkkisen kanssa (Atena, 2014)
Keijukaisen keittokirja (BoD, 2012)