Matti Vilkki

 Matti Vilkki Ladda en bild som kan publiceras

Helsinki

Författarbesök

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Målgruppen för mina böcker

Beskrivning

Olen esikoiskirjailija. Novellikokoelmani Suojattu elämä ilmestyi 2019. Se on saanut varsin hyvät arviot, jopa kiittävät ansiot Helsingin Sanomissa, Etelä-Suomen Sanomissa ja Keskisuomalaisessa. Teos oli ehdokkaana Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon saajaksi syksyllä 2019.

Olen osallistunut novelleja koskevaan paneelikeskusteluihin Turun kirjamessuilla ja Helsingin Oodissa syksyllä 2019. Lisäksi keskustelin kirjastani kustantajani Pasi Luhtaniemen kanssa Suojatun elämän avoimessa julkaisutilailaisuudessa Lahden kaupunginkirjaston auditoriossa syksyllä 2019.

Vad jag gör under besöken

Erityisesti olen kiinnostunut puhumaan kirjastani. Teokseni kertoo ihmisistä, jotka elävät suomalaisen nyky-yhteiskunnan laidoilla. Nämä ihmiset ovat eri tavoin sivullisia. Keskustelen mielelläni Suomesta, joka on muuttunut monella tavoin tunnistamattomaksi. Kirjani novellit sijoittuvat Lahteen, mutta kuvaan teksteissäni tapahtumia ja tilanteita, jotka ovat mahdollisia myös muissa suomalaisissa kaupungeissa. Toivon tilaajan tutustuvan kirjaani. Sen pohjalta on mahdollista saada aikaiseksi hyviä ja hedelmällisiä keskusteluja sekä kirjallisuudesta että siitä todellisuudesta, jossa elämme.

Produktion

Suojattu elämä, novellikokoelma, Kustannus Aarni 2019