Johanna Viitanen

Loppi

Författarbesök
Föreläsningar
Verkstäder

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Målgruppen för mina böcker

Aikuiset , Lågstadium , Lukio/ammattikoulu

Beskrivning

Olen monen lajin tekijä, joka kirjoittaa proosaa, asiaproosaa ja lyriikkaa. Olen julkaissut myös ”faktiota” lapsille ja nuorille, teoksia, joissa fakta tulee kerrotuksi fiktion keinoin. Työssäni myös ohjaan muita kirjoittajia.

Vad jag gör under besöken

Puhun kirjailijantyöstä ja kirjan synnystä aina ideasta kirjakauppaan saakka - myös siitä näkökulmasta, mitä kirjalle tapahtuu kirjailijan työhuoneen ulkopuolella sitten, kun käsikirjoitus on valmistunut. Sivutyöni faktan ja fiktion kustannustoimittajana on antanut hyvän näköalapaikan kirjan syntyprosessin kaikkiin osiin. Voin kertoa itse kirjoittamisesta mutta myös tekstien hiomisesta yleisesti, kirjojen markkinoinnista, kustannusmaailmasta ja kirjasta mediassa.

Erityiskiinnostukseni kohteita ovat tekstit ja teokset, jotka liikkuvat lajien rajamailla: kertova nonfiktio, tarinalliset tietokirjat, esseet jotka sivuavat samaan aikaan elämäkertaa ja kaunokirjallisuutta...

Nuorille kuulijoille vastaan mielelläni kysymyksiin ja tietokirjallisuudesta puhuessani pohdin mieluusti tiedon merkitystä: mitä tieto on, mistä tietää että tieto on mahdollisimman laadukasta, mihin tietoon voi luottaa ja miten voi ottaa selvää, pitääkö tieto paikkansa. Olen käytettävissä myös medialukutaitoa ja lähdekritiikkiä edistäviin työpajoihin.

Keskustelen kaikenikäisten kanssa erityisen mielelläni myös lukuprosessista, lempikirjoista ja -henkilöistä sekä kirjojen herättämistä mielikuvista. Kiinnostukseni kohdistuu sekä lukemisen tiedolliseen puoleen että tunne-elämyksiin.

Produktion

Kaunokirjallinen tuotanto

Hiekkaan kadonneet jäljet (romaani, Minerva 2013)
Yhtä merta: vähäisten ja kadonneiden runot (lyriikkaa, Tekstimuusa 2014)
Eläimen likiarvo: runoja (lyriikkaa, Tekstimuusa 2015)

Lapsille ja nuorille

Heklan kuusi päivää (tietokirja Saara Niemen kanssa, Vudeka 2011)
Hekla säntää kesään (tietokirja Saara Niemen kanssa, Vudeka 2009)

Tietokirjallisuutta

Pihatto: jos hevonen saisi valita (Vudeka 2013)
Pieni kauhukauppa ja muita mielikuvaharjoituksia (Eerika Häkkisen kanssa, Vudeka 2010)
Pennejä taivaasta ja muita istuntaharjoituksia (Eerika Häkkisen kanssa, Vudeka 2009)
Hevosen värit (Vudeka 2007)