Ira Vihreälehto

 Ira Vihreälehto Ladda en bild som kan publiceras

© Ida Kalliosaari

Tampere

Författarbesök
Föreläsningar
Verkstäder
Virtuella författarbesök

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Olen eloisa ja napakka esiintyjä, joka puhuu vetävästi vaikeistakin asioita, kuten sota-ajan tunneperinnöistä tai sukujen häpeätaakoista.

Målgruppen för mina böcker

Vuxna , Gymnasium/yrkesskola

Beskrivning

Vad jag gör under besöken

Olen kiertänyt puhumassa kirjoistani, DNA-painotteisesta sukututkimuksesta ja kadonneiden sukulaisten etsimisestä. Puhun paljon häpeästä ja ylisukupolvisten traumaattisten ketjujen katkaisemisesta. Viime aikoina kiinnostus on ollut suurempaa sellaisten luentojen ja työpajojen ympärillä, joissa mietitään terapia- ja resurssisukupuuta hyvinvoinnin edistäjänä. Kuinka menneiden sukupolvien asenteet työtä, parisuhteita, lasten kasvatusta jne kohtaan vaikuttavat meihin? Onko minun suvussani sodan perintöä, millaista? Kuinka sukututkimuksen työkalut voivat parantaa itsetuntemustani? Mitä voimavaroja, tsemppiä ja taitoja suvustani löytyy?

Minulla on sukututkimukseen keskittyvä blogi ja olen perustanut muutamia Facebook-sivuja esim Kadonneet sukulaiset, joissa vapaaehtoisvoimin autamme etsijöitä.

Olen melkoisen digitaalisesti orientoitunut, joten olen myös kiertänyt puhumassa siitä, miten sosiaalista mediaa voi hyödyntää sukututkimuksessa.

Produktion

Isä tuntematon Suvun salaisuuksien jäljillä (2020)
Kunnes rauha heidät erotti Neuvostosotavankien ja suomalaisten suhteet jatkosodan vuosina (2018)
Tuntematon sotavanki venäläistä isoisääni etsimässä (2016)
Forum historia 7-8

Lisäksi keväällä 2021 avautuvan Sodan ja Rauhan keskus Muistin pysyväisnäyttelyyn olen käsikirjoittanut ja myös esiinnyn osiossa, joka käsittelee meidän suvun sota-ajan tarinaa.