Heli Vaaranen

 Heli Vaaranen

Föreläsningar

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Målgruppen för mina böcker

Vuxna , Lågstadium , Högstadium

Beskrivning

Olen v. 1961 syntynyt entinen kansainvälinen valokuvamalli, nykyään psykoterapeutti ja Väestöliiton Parisuhdekeskuksen johtaja. Teen siis yhteiskunnallista työtä mutta samalla olen tietokirjailija. Kirjoillani haluan esimerkin kautta tuoda kuulijoille ja lukijoille inspiraatiota itsen kehittämisestä, arkuuden voittamisesta ja haaveiden toteuttamisesta. Tunsin USA:ssa taiteilija Andy Warholin hyvin hänen elämänsä kaksi viimeistä vuotta ja hänen ajatuksistaan kirjoitan tällä hetkellä myös englanninkielistä kirjaa.

Vad jag gör under besöken

Vierailulla puhun rohkeudesta, itsenäisen elämän rakentamisesta, haaveiden toteuttamisesta ja epätavallisen reitin valitsemisesta elämässä. On mahdollista vaihtaa reitin suuntaa jopa monesti elämässä. Puhun ammatinvaihdosta muodista tutkijanammattiin ja johtajasta psykoterapeuttiin.

Produktion

Kiinnostusta ovat herättäneet väitöskirjani nuorista kaahareista ”Kaaharipoikia ja rappioromantiikkaa” (2004) sekä tutkimukseni nuoresta rakkaudesta, ”Parisuhdepalapeli" (2004, Kirjapaja). Uutuus on muistelmani "Sunnuntaina Manhattanilla" (2014, Teos). Muistelmateoksessa nousen maalaistalon tytöstä New Yorkin yläluokkaiseen elämään. Käännän sille selkäni palatakseni Suomeen. Tekeillä on jatko-osa, jossa käyn läpi elämääni kahden instituution, perheen ja koulutuksen kautta.