Saara Turunen

 Saara Turunen

© Carl Bergman / Tammi

Helsinki

Författarbesök
Föreläsningar
Bokprat
Verkstäder
Virtuella författarbesök
Festtal
Intervjuare / konferencier

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Saara Turunen on helsinkiläinen kirjailija ja teatterintekijä.

Målgruppen för mina böcker

Vuxna , Gymnasium/yrkesskola

Beskrivning

Saara Turunen (1981) valmistui Teatterikorkeakoulusta 2009. Turunen on tunnettu omintakeisesta tyylistään niin kirjoittajana kuin ohjaajanakin. Hänen työlleen on ominaista sukupuolen, normien ja taiteen teemojen tarkastelu. Turusen romaaneita ovat Rakkaudenhirviö ja Sivuhenkilö, hänen näytelmiään muun muassa Tavallisuuden aave ja Medusan huone. Turusen näytelmät ovat saaneet runsaasti kansainvälistä huomiota, niitä on käännetty kolmelletoista eri kielelle ja esitetty ympäri maailmaa. Turunen on palkittu muun muassa Helsingin Sanomien Kirjallisuuspalkinnolla 2015, Suomi Palkinnolla 2016 ja Helsingin Kaupungin Vuoden Taiteilija-Palkinnolla 2018. Hänen seuraava romaaninsa julkaistaan keväällä 2021.

Vad jag gör under besöken

Mieluiten puhun vapaasti omasta työstäni, näytelmien ja proosan kirjoittamisesta. Voin myös puhua kokemuksistani ohjaajana, eli siitä miten teksti sovitetaan näyttämölle. Erityisosaamisalueitani ovat aihelähtöinen kirjoittaminen, omakohtaisen materiaalin käyttäminen taideteoksen materiaalina, sekä proosa- ja draamakirjoittamisen erot. Lähestymistapani on aina henkilökohtainen ja asiapohjainen. Voin muokata esiintymismateriaalia tilaajan toiveisiin sopivaksi.

Produktion

Romaanit / Järjettömiä asioita 2021, Sivuhenkilö 2018, Rakkaudenhirviö 2015

Näytelmät / Medusan huone 2019, Tavallisuuden aave 2016, Broken Heart Story 2011, Puputyttö 2007

Muita tekstejä / Things That Have Nothing to Do with Reason, Europa28 2020, Hanna, Jatkuu! Fanifiktiota kirjallisuutemme klassikoista 2017, Minä ja se toinen, Marilyn, Marilyn, Tarinoita ikonista ja ihmisestä 2017, Kolme osoitetta, Granta, Koti 2016, Minä materiaalina, Jumalainen näytelmä, Dramaturgisia työkaluja 2012