Laura Suomela

 Laura Suomela

© Harri Hinkka / WSOY

Tampere

Författarbesök
Verkstäder
Intervjuare / konferencier

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Olen tamperelainen lasten- ja nuortenkirjailija sekä erityisnuorisotyönohjaaja. Kannustan vaalimaan mielikuvitusta ja kielen rikkautta.

Målgruppen för mina böcker

Lågstadium , Högstadium

Beskrivning

Olen kirjoittanut kolme varhaisnuorten romaania (Säpinä-sarja WSOY) ja kaksi nuortenromaania (Silmänkääntötemppu, Ilmatilaloukkaus, Karisto). Opiskelin kirjoittamista Tampereen Viita Akatemiassa ja siellä sisäinen palo kirjoittamiseen vahvistui entisestään.
Kirjailijavierailuilla kerron, miten romaanini ovat syntyneet ja mistä ammennan niihin ideoita. Puhun myös siitä, millaista on luoda juonenkäänteitä ja miten hyvät henkilöhahmot syntyvät. Räätälöin jokaisen vierailun kohderyhmän tarpeiden mukaan ja puhun teemoista, jotka koskettavat mahdollisimman kiinnostavalla tavalla juuri sitä ikäluokkaa, jolle kirjailijavierailu on suunnattu. Pyrin huomioimaan erilaiset kuulijat niin, että sellainenkin lapsi tai nuori, jolle lukeminen on vierasta, voisi kokea lukemiskynnyksen madaltuneen.
Vierailuilla kannustan kuulijoita oman luovuuden lähteen löytämiseen ja kerron, miten kirjoittamisessa pääsee alkuun.  Kirjoitusharjoitukset ovat mahdollisia ja työpaja-työskentely onnistuu myös.

Vad jag gör under besöken

Erityisalaani on auttaa lapsia ja nuoria löytämään sanallisen ilmaisun iloa sekä lukukipinää, joka ruokkii mielikuvitusta ja kielen rikkautta.
Työskentelen erityistä tukea tarvitsevien nuorten parissa, joten yläkoululaisten ja toisen asteen opiskelijoiden maailma on hyvin tuttu. Kirjoitan humoristista arkirealismia, jossa on myös syvällisempi taso. Nuorille kirjoittaessa kielen uskottavuus on tärkeää. Romaanieni teemoja ovat mm. oman identiteetin löytäminen, koulupaineet ja ihmissuhteet.
Varhaisnuorille suunnatussa Säpinä-sarjassa (WSOY) kuvaan kaverusten, Juhon ja Iston yllättäviä seikkailuja, joissa salapoliisitaidoille on käyttöä.
Puhun mielelläni siitä, miten jokainen lapsi ja nuori voi löytää luovuuttaan ja kuinka tärkeitä tienviittoja unelmat ovat. Lukemiseen on tärkeää kannustaa, mutta ymmärrän myös niitä, joille kirjaan tarttuminen on vaikeaa. Vierailulla on tilaa kysymyksille ja miniharjoituksille, jotka auttavat katselemaan maailmaa mielikuvituksen silmin.

Produktion

Ilmatilaloukkaus, 2020, Karisto
Silmänkääntötemppu, 2018, Karisto
Ruutiharjun säpinät, 2015, WSOY
Kanarian säpinät, 2014, WSOY
Lokkisaaren säpinät, 2012, WSOY