Jarkko
Sipilä

 Jarkko Sipilä

Espoo

Författarbesök
Föreläsningar
Verkstäder
Virtuella författarbesök

Skriv ut faktapaket om författaren

Logga in för att boka ett författarbesök

Ställen för uppträdanden

Högstadium , Gymnasium , Yrkesskola , Arbetarinstitut , Universitet , Bibliotek , Kulturcentrum eller -institution , Företag , Förening , Församling , Kulturevenemang , Fest eller privat tillställning

Landskap

Nyland

Beskrivning

Jarkko Sipilä (s. 1964) on suomalainen toimittaja ja kirjailija. Hän työskentelee MTV3:n uutisissa rikostoimituksen päällikkönä. Hän on kirjoittanut toistakymmentä dekkaria, radiokuunnelmia ja vuonna 2006 TV sarjan. Hänet tunnetaan erityisesti Takamäki-dekkareista.

Sipilän tyyli on uskottavaa ja realistista. Hänen kuvaa poliisityön arkisen tarkasti. Sipilä haastaa lukijat ajattelemaan moraalisia tai yhteiskunnallisia teemoja, muttei tarjoa valmiita vastauksia.

Ajan hengessä elävissä rikosromaaneissaan hän on käsitellyt mm. rasismia, terrorismia, poliisin peitetoimintaa ja todistajansuojelua.

Vad jag gör under besöken

Voin kertoa dekkareiden kirjoittamisesta ja tiedonhankinnasta.

Haluttaessa voin pitää myös "työpajan" siitä miten dekkareihin ideoidaan hahmoja. Tässä yleisö on keskeisessä roolissa. Työpaja alkaa noin 30 min yleiskatsauksella siitä mistä dekkarin kirjoittamisessa on kyse. Sen jälkeen ryhdymme yleisön kanssa luomaan hahmoa. Työpajan ideana on miettiä niin fyysinen kuin psyykkinen tausta hahmolle.

Produktion

16 Takamäki-dekkaria ja puolenkymmentä muuta rikoskirjaa.