Susanna Salo

Vantaa

Författarbesök
Föreläsningar
Bokprat
Verkstäder
Virtuella författarbesök

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Målgruppen för mina böcker

Vuxna , Gymnasium/yrkesskola , Högstadium

Beskrivning

Olen suunnitellut ja toteuttanut Kalevalaiset tarot-kortit ja kirjan nimeltä Ukon pakka. Ukon pakka pohjautuu suomalaiseen mytologiaan, kansantaruihin, Kalevalaan ja siinä esitellään kattavasti suuri joukko erilaisia uskomusolentoja sekä menneiden sukupolvien uskomusperinnettä. Pakka sisältää 78 korttia ja kirja on 302 sivuinen. Kaikki kortit olen kuvittanut neljää lukuunottamatta, jotka on kuvittanut Laura Kautovaara. Kirja esittelee kunkin kortin aiheen ja kertoo sen taustoista. Mukana on myös alkuperäisiä tarinoita Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistolta, katkelmia Kalevalasta ja Suomen kansan vanhat loitsurunot-teoksesta. Jokaiselle kortille olen laatinut lisäksi tulkinnan. Tämä pakka on oivallinen tapa tutustuttaa nuorisoa suomalaiseen kansanperinteeseen ja Kalevalaan. Aineisto ei sovi pienille lapsille vaan suositus ikä olisi yla-asteikäisistä ylöspäin. Tietenkin kirjani puhuttelee myös aikuista lukijaa ja tarjoaa jännittävän sukelluksen esi-isien ja äitien maailmankuvaan, taruihin ja myytteihin. Tarot on itsetutkiskelun väline. Olen esiintynyt radiossa Yle puheella Perttu Häkkisen showssa 3.10.2017. Ohjelma on kuultavissa yle areenassa. Lisäksi olen pitänyt yhden luennon Helsingin Kattilahallissa Pakanallisilla syysmessuilla 2017.

Vad jag gör under besöken

Vierailulla esittelen Ukon pakkaa ja tarotkortteja yleisesti. Erityisalueitani ovat uskomusolennot, Kalevala ja vanha suomalainen shamanistinenkin maailmankuva. Olen tutkinut aihetta yli seitsemän vuotta kirjaani varten. Olen koostanut korttieni pienen arkanan, joka käsittää 56 korttia Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kansanrunousarkiston aineistojen pohjalta. Uskomusolentoja käsittelevät kortistot käsittävät yli 100 000 memoraattia ja kerättyä kansanperinnettä. Aineistot ovat peräisin vuosilta 1860-1961. Mukana on tarinoita mm. vedenhengistä, maanhengistä, peikoista, tontuista, keijuista, etiäisistä, myyttisistä eläimistä ja uskomuksista, kuten metsänpeittoon joutumisesta tai maailman äärellä hurjana kohisevasta kurimuksen kurkusta. Suuri arkana käsittelee Kalevala, sen keskeisiä tapahtumia ja hahmoja sekä uskontotieteellistä tutkimusta suomalaisesta kansanuskosta ja Kalevalaisesta maailmankuvasta.

Teen mielelläni myös tarotluentoja vierailuni aikana/ohessa. Riippuen vierailun kestosta voin myös opettaa tarot korttien käyttöä. Ukon pakan alkuperäisistä maalauksista voin koostaa näyttelyitä ja tietenkin mielelläni myisin kirjaani ja tarot kortteja halukkaille.

Produktion

Ukon pakka - Kalevalainen tarot / Salakirjat 2017