Harry
Salmenniemi

 Harry Salmenniemi Ladda en bild som kan publiceras

© Mikko Vähäniitty / Siltala

Jyväskylä

Författarbesök
Föreläsningar
Bokprat
Verkstäder
Virtuella författarbesök

Skriv ut faktapaket om författaren

Logga in för att boka ett författarbesök

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Högstadium

Beskrivning

Olen kokeellinen runoilija, novellisti, käsikirjoittaja ja libretisti. Olen opettanut runoutta Taideylipistossa ja vieraillut kouluissa, yliopistoissa ja taideinstituutiossa Suomessa ja ympäri Eurooppaa. Pidän kirjallisuuskeskusteluista ja olen erityisen kiinnostunut kirjallisuuden ja muiden taiteiden kohtaamisesta.

Vad jag gör under besöken

Voin pitää luentoja runoudesta ja novellistiikasta ja tietenkin esitellä tuotantoani, näyttää siis myös elokuvaa tai oopperaa tai sirkusta. Puhun mielelläni taiteilijoiden yhteistyöstä.

Produktion

Yö ja lasi (runoja, Siltala 2018)
Uraanilamppu (novelleja, Siltala 2017)
Ihmiskokeita (kollektiiviromaani, MKS 2016)
Kohti ei mitään. Towards Nothing (valokuva- ja proosakirja, yhdessä valokuvaaja Mikko Rikalan kanssa, kaksikielinen teos, Lugemik 2016)
Pimeän lehdet (proosarunoja, Otava 2015)
Kivirivit (proosarunoja/runoproosaa, Otava 2013)
Runojä (runokokoelma, Otava 2011)
Vastakaanon 2000-2010, kokeellisen suomalaisen nykyrunouden antologia (toim. yhdessä Juri Joensuun ja Marko Niemen kanssa, Poesia 2011).
Texas, sakset (runoja, Otava 2010)
Virrata että (runoja, Otava 2008)

Elokuvat
Mannerlaatta. Täyspitkä (75 min.) lettristinen runoelokuva, ohjaaja Mika Taanila, kaksi versiota, suomenkielinen ja kansainvälistä levitystä varten englanninkielinen. Kansainvälinen ensi-ilta Berliinin elokuvajuhlilla helmikuussa 2016; ensiesitys Suomessa Kiasma-teatterissa 31.1.2016.

Ooppera
”Autuus”, kamariooppera, säveltäjä Antti Auvinen, ensiesitys Helsingin Musiikkitalo, Juhlaviikot, elokuu 2015. Ohjannut Teemu Mäki.