Marko Pulkkinen

 Marko Pulkkinen Ladda en bild som kan publiceras

© Otto Virtanen / Tammi

Helsinki

Författarbesök
Föreläsningar
Virtuella författarbesök
Intervjuare / konferencier

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Olen helsinkiläinen kirjailija ja toimittaja (YLE). Puhun mielelläni romaaneissani käsiteltävistä teemoista: miehisyydestä, isän ja pojan välisestä suhteesta, julkisen ja yksityisen rajasta somen aikakaudella.

Målgruppen för mina böcker

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Beskrivning

Olen pitkään ollut toimittajana Yleisradiossa (mm. käsikirjoittajana Iltalypsyssä, toimittajana Puoli seitsemässä ja Noin viikon studiossa sekä tiedeohjelmissa). Toimittajan taustani näkyy ja kuuluu sekä esityksessäni että romaaneissani, joissa käsitellään ajankohtaisia aiheita satiirin keinoin.

Esikoisromaanini Syntax error on kertomus elämäntapavalmentaja Harry S. Turusesta, jonka ura on tuhoutua parin epäonnistuneen some-päivityksen jälkeen. Romaani kysyy, mikä on sosiaalisen median valta tänä päivänä. Ja onko hyvin kerrottu tarina tärkeämpi kuin totuus.

Tieni huipulle -romaanissa Harry S. Turunen on osallistumassa Tieni huipulle nimisen reality-tv-ohjelman kuvauksiin. Kaikki ei kuitenkaan mene Harryn käsikirjoituksen mukaan, sillä tosi-tv-sarjoissa käsikirjoituksesta vastaavat aivan toiset ihmiset.

Ajankohtaisten teemojen lisäksi molemmissa kirjoissani käsitellään isän ja pojan välisiä suhteita ja itsenäistymiskipuja.

Vad jag gör under besöken

Keskustelen mielelläni kirjoittamisesta ja lukemisesta eri näkökulmista: miten omia vaikeitakin elämänkokemuksia voi käsitellä kirjoittamisen keinoin? Miten kirjoittamisella voi päästä eroon mieltä vaivaavista asioista ja lopputulos voi olla perin hauskakin? Kuinka ajankohtaiset aiheet siirtyvät romaanien rakennuspuiksi? Miten tv-ohjelman käsikirjoitus syntyy? Kuinka ajankohtaista tai poliittista satiiria kirjoitetaan?

Puhun mielelläni myös romaaneissani käsiteltävistä teemoista: miehisyydestä, isän ja pojan välisestä suhteesta, julkisen ja yksityisen rajasta somen aikakaudella.

Produktion

Syntax error, 2019, Tammi.
Tieni huipulle, 2020, Tammi.