Outi
Pakkanen

Ställen för uppträdanden

Högstadium , Gymnasium , Yrkesskola , Arbetarinstitut , Universitet , Bibliotek , Kulturcentrum eller -institution , Företag , Förening , Församling , Kulturevenemang , Fest eller privat tillställning

Landskap

Nyland

Beskrivning

Olen kirjoittanut 25 dekkaria, kaksi elämäkertaa (Aino Ackté ja Emmi Jurkka) sekä yhden keittokirjan. Dekkareideni miljöö – ellei peräti yksi päähenkilöistä – on Helsinki. En kirjoita poliisin työstä, vaan rakennan jännitystä vähitellen ihmissuhteiden kautta.

Useimmissa kirjoissani graafikko Anna Laine on jonkinkokoisessa osasssa, ei siis rikoksen ratkaisijana vaan eräänlaisena tarkkailijana ja kommentoijana. Koska Anna on intohimoinen kokki, myös ruualla on iso rooli monessa kirjassani. Niissä kokataan paljon, ja monen kirjan loppuun on liitetty ko. opuksessa laitettujen ruokien reseptit. Olen käsitellyt dekkareissani myös ajankohtaisia teemoja, kuten koulukiusaamista, seksuaalista häirintää, keski-ikäisen naisen näkymättömyyttä, synnytyksen jälkeistä masennusta, lapsen yksinäisyyttä, puumailmiötä, naispappeutta. Äidin ja tyttären välinen vaikea suhde näyttää olevan kirjoissani toistuva teema.

Vad jag gör under besöken

Kerron mahdollisimman värikkäästi ja monipuolisesti omasta työstäni. Paras palkinto on, kun tilaisuudessa syntyy vilkasta keskustelua. Esiinnyn vapaasti ilman papereita, en pidä pönötyksestä.

Produktion

25 dekkaria, kaksi elämäkertaa, yksi keittokirja.