Ulla Ora

 Ulla Ora Ladda en bild som kan publiceras

© Ulla Ora

Loviisa

Författarbesök
Virtuella författarbesök

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Elämäkerran kirjoittaminen avaa innostavia polkuja toiseen ihmiseen, haluan kertoa niistä.

Målgruppen för mina böcker

Aikuiset

Beskrivning

Esikoistietokirjani, Olis vierellä hän – Oopperalaulaja Kalevi Ollin elämä, julkaistiin marraskuussa 2022. Se oli ensimmäinen minulta julkaistu teos. Sain sitä varten sain apurahat Suomen Tietokirjailijat ry:ltä ja Journalistiliitosta.

Taustaltani olen toimittaja ja kirjoitan eri mediatalojen printti- ja verkkojulkaisuihin. Oli mielenkiintoinen prosessi siirtyä kirjoittamaan kirjaa lehtijuttujen sijaan. Työprosessi oli kuitenkin melko samanlainen, koska kirja pohjautuu pitkälti eri ihmisten haastatteluihin.

Olen kirjoittanut myös proosaa ja runoja noin 20 vuotta. Runojani on julkaistu lehdissä ja verkkoantologiassa. Olen myös esittänyt runojani yhdessä muusikoiden ja näyttelijöiden kanssa tekemissämme runomatineoissa sekä lavarunotilaisuuksissa.

Esiintymiskokemusta minulla on myös työni kautta. Olen vetänyt kirjakahvilaa ja lukupiiriä kotikaupungissani Loviisassa.
Haluaisin kertoa elämäkerran kirjoittamisprosessista ja ajatuksista, joita minulle on siihen liittyen tullut.

Vad jag gör under besöken

Kerron siitä, minkälaista on kirjoittaa elämäkertaa toisesta ihmisestä. Minun tapauksessani kohteena oli taiteilija, jonka elämässä musiikki ja runous ovat ratkaisevan tärkeitä. Mielelläni kerron, minkälainen prosessi oli tuoda taiteen tekeminen osaksi konkreettisia tapahtumia sisältävää elämäkertaa.

Elämäkerran yhteydessä on julkaistu myös samanniminen levy. Kaikki levyllä olevien kappaleiden tekstit löytyvät kirjasta runoina. Voisin tuoda tilaisuuteen myös levyn, josta voi kuunnella kappaleita ja voin kertoa, miten ne liittyvät kirjaan.

Olen valmis puhumaan myös kirjoittamisesta ammattina, koska olen tehnyt sitä yli 20 vuotta.

Produktion

Olis vierellä hän-Oopperalaulaja Kalevi Ollin elämä, 2022, Aviador