Riitta Oittinen

 Riitta Oittinen

Helsinki

Författarbesök
Föreläsningar
Verkstäder

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Målgruppen för mina böcker

Vuxna , Gymnasium/yrkesskola

Beskrivning

Olen julkaissut tutkimus- ja tietokirjallisuutta, lehtiartikkeleita ja näyttelytekstejä.

Kiinnostukseni kytkeytyy sosiaalihistoriaan ja kaupunkitutkimukseen. Aihepiirejäni ovat terveys ja hygienia, käsitykset vanhenemisesta, käsityöt ja ompelu ja naisten koulutus. Lisäksi olen kiinnostunut valokuvista ja -kuvauksesta. Olen dokumentoinut arkista kaupunkikulttuuria kuten kansalaisaktivismia, tee-se-itse ratkaisuja ja pienyritysten visuaalisia ilmeitä.

Yli kymmenen vuotta asumista”Euroopan pääkaupungiksi” kutsutussa Brysselissä on myös inspiroinut minua julkaisemaan pohdintoja Eurooppaan liittyvistä käsityksistä ja toiveista.

Vad jag gör under besöken

Olen luennoinut ja vetänyt tutkimukseen ja monenlaiseen dokumentointiin perehdyttäviä työpajoja eri ikäisille, myös ikäihmisten yliopistolaisille. Haastattelija ei ole välttämätön.

Olen kiinnostunut vastavuoroisuudesta, osallistujien mielipiteistä ja keskustelusta. Uskon asumiseni ulkomailla tarjoavan asioihin vertailevaa perspektiiviä ja mahdollisuutta tarkastella Suomea sekä (itse)kriittisesti että innostuneesti.

Produktion

Tuorein suomenkielinen tekstini käsittelee kirjallisena sekatyöläisenä tunnettua Tyyni Tuuliota. Se löytyy kokoomateoksesta Marja Engman & Riitta Mäkelä (toim.) Valkoinen varis ja muita oppineita naisia, Gaudeamus 2016

Lisätietoja julkaisuistani löytyy allaolevista linkeistä, varsinkin kotisivujeni kohdista "publications" ja "projects".