Hanna Marjut Marttila

 Hanna Marjut Marttila

Helsinki

Författarbesök
Verkstäder

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Målgruppen för mina böcker

Beskrivning

Nimeni on Hanna Marjut Marttila s. 1961, Naantalissa. Asun Helsingissä, Vuosaaren Taiteilijatalossa koirani kanssa. Perheeseeni kuuluu Jomppa-koiran lisäksi miesystäväni ja hänen lapsensa; 8-vuotias tyttö ja 12-vuotias poika. Työskentelen päätoimisena kirjailijana.

Olen julkaissut sekä nuorten – että aikuisten romaaneja. Olen tähän astisessa tuotannossani käsitellyt syrjäytymistä, psyykkisiä ongelmia sekä mm. alkoholismia. Minua kiinnostaa ihminen joka kamppailee ns. vaatimattomissa (köyhyys) tai jopa ankarissa olosuhteissa sekä hänen selviytymiskeinonsa/ratkaisunsa arjentason elämässä. En kuitenkaan halua mässäillä synkkyydellä. Se on epäkiinnostavaa. Pyrkimykseni on kuvata tätä aikakautta realistisesti mutta ristivalotan elämän ankaruutta komiikalla. Voi sanoa, että itse katselen, seuraan, omaa henkilökohtaista elämääni ahdistusta saksivan humoristisin keinoin; olen vain ihminen.

Vad jag gör under besöken

Erityisosaamisiini kuuluu avartaa käsityksiä syrjäytymisestä.
Osaan myös kertoa psyykeen hajoamisesta.
Tilaaja voi luottaa siihen, että saan yleisön kuuntelemaan.
Ei mielellään haastattelijaa, tosin sekin käy.

Kokemukseni mukaan kykenen pitämään pitkäkestoisenkin luennon siten, että yleisön kiinnostus pysyy. tämä pätee sekä nuoriin että aikuisiin.

Produktion

Filmi poikki !, nuortenromaani, Otava 2007
Lahjakas Anu Lovack, romaani, Otava 2005
Kertoi tulleensa petetyksi, romaani, Otava 2002
Tulikirja, nuortenromaani, Otava 1998
Ikuisesti snadi, nuortenromaani, Otava 1992
Erittäin haitallista, kuunnelma