Laura Lähteenmäki (Kuitunen)

 Laura Lähteenmäki (Kuitunen) Ladda en bild som kan publiceras

© Veikko Somerpuro / WSOY

Jyväskylä

Författarbesök
Föreläsningar
Festtal
Intervjuare / konferencier

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Olen jyväskyläläinen kirjailija ja olen kirjoittanut nuorille ja aikuisille yli 20 vuotta. Intohimoni on puhua lukemisen puolesta.

Målgruppen för mina böcker

Aikuiset , Lågstadium , Lukio/ammattikoulu , Högstadium

Beskrivning

Kirjoitan sekä nuorille ja aikuisille käsitellen elämän murrosvaiheita ja antaen äänen usein tarinoiden sivustakatsojille. Kirjailijavierailuilla keskustelen niin lukemisesta kuin kirjoittamisesta. Kirjoittaminen ei ole vain kirjailijan kirjoittamistyötä, vaan kannustan yleisöä kirjoittamaan itse tai hiomaan jo olemassa olevaa työtä. Koska olen päivätyössä kustantamossa kustannuspäällikkönä, tunnen kirjan synnyn hennosta ideasta kirjan julkaisuun asti yli 20 vuoden ajalta. Käsieni läpi on kulkenut satoja kirjoja – noin 24 omaani. Vahvuuteni on kertoa kustannustoimittajan työstä kirjaprosessin eri vaiheissa. Koulutukseltani olen äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, mutta kielen ja kirjojen ammattilaiseksi olen oppinut työstäessäni niin omia kuin muidenkin kirjoja. Olen kokenut ja innostava esiintyjä sekä teen myös kirjailijahaastatteluja.

Vad jag gör under besöken

Puhun ja keskustelen mielelläni esimerkiksi näistä aiheista:

– Kirjan tie – Miten säilyttää oma ja lukijan kiinnostus kirjan kertomaan tarinaan? Kenen viesti kerrotaan ja mitä otetaan vastaan?
– Kirjailija ei ole yksin – Muusat, lukijat, kustannustoimittaja ja yleisö kirjailijan tukena
– Lempihenkilö – Millaisia kirjallisuuden henkilöitä muistat ja kenestä haluaisit kirjoittaa? Ketkä ovat kirjailijan lempihahmot hänen omissa kirjoissaan?
– Kirja muuttuvassa (kirja)maailmassa – Kuka lukee ja miten luetaan? Miten kirjailija vastaa uusiin tuuliin?

Kerron mielelläni lasten- ja nuortenkirjallisuudesta ja lukemisen ilosta. Omien kirjojeni lisäksi haluan liputtaa hyvien tarinoiden puolesta. Hyvin mielelläni suunnittelen myös kursseja ja luentoja toivotuista kirjoittamisen alueista. Kustannustoimittajan työhön liittyvät harjoitukset ja tekstipajat onnistuvat kuten myös monenlaiset kirjoittamis- ja sanataidepajat eri-ikäisille. Selviän ilman haastattelijaa sekä suomeksi että englanniksi, mutta vastaan mielelläni yleisön toiveisiin ja kysymyksiin.

Produktion

- Sitten alkoi sade, 2020, Wsoy
- Yksi kevät, 2018, Wsoy
- Korkea aika, 2016, Wsoy
- Ikkunat yöhön, 2014, Wsoy
- Nutcase-nuortenkirja, 2016, Wsoy
- North End sarja yläkouluikäisille, 2012–14, Wsoy
- Salakari-sarja 8–12-vuotiaille, Wsoy
- Nuortenkirjoja, kuten Iskelmiä (2013) ja Aleksandra Suuri (2010), Wsoy
- Marenkikeiju, lastenromaani, 2007, Wsoy