Hannu Laakso

 Hannu Laakso Ladda en bild som kan publiceras

© Tuomas Heinonen

Nurmijärvi

Författarbesök
Föreläsningar
Verkstäder
Virtuella författarbesök
Festtal

Skriv ut faktapaket

Logga in och beställ

Lapsille suunnattuja tietokirjoja, joissa yhdistyvät eläinten lajikäyttäytymisen faktat, kiehtovat tarinat ja luontovalokuvien lumo.

Målgruppen för mina böcker

Aikuiset , Lågstadium , Förskola , Päiväkoti/esikoulu

Beskrivning

Viimeisimmät työni ovat lapsille, heidän vanhemmilleen ja isovanhemmilleen suunnattuja tarinallisia tietokirjoja, jotka kertovat suomalaisista nisäkkäistä. Kirjat on kuvitettu kansainvälisesti palkituilla luontokuvilla.Idea tällaisista kirjoista syntyi, kun pohdin, miten voisin yhdistää luontokuvauksen ja kirjoittamisen.Miksi teen tällaisia kirjoja? Tavoitteena on kaksi asiaa: vahvistaa lasten luontosuhdetta ja innostaa heitä lukemaan. Luontokielellä ilmaistuna molemmat edellä mainituista asioista voisi luokitella uhanalaisiksi. Uskon, että kirjojen luontokuvat madaltavat kynnystä tarttua kirjaan.

Vad jag gör under besöken

Suomalaisia nisäkkäitä esitteleviä tarinallisia tietokirjojani olen esitellyt muun muassa kirjastoissa, kouluissa ja päiväkodeissa. Kerron eläinten lajikäyttäytymisestä kuten siitä millaista on pentujen elämä, miten pennut varttuvat aikuiseksi ja millaista elämää aikuiset eläimet viettävät.

Esiintymiseni ovat aina valokuvallisia, toisin sanoen luontokuvilla on esityksissä suuri rooli. Näytän kansainvälisesti palkittuja luontokuvia ja kerron niihin liittyviä tarinoita, joita on vuosien mittaan kertynyt mittava määrä.

Valokuviani voit nähdä verkkosivuillani laakso.kuvat.fi.

Produktion

Viimeisimmät työni ovat lapsille, heidän vanhemmilleen ja isovanhemmilleen suunnattuja tarinallisia tietokirjoja, jotka on kuvitettu kansainvälisesti palkituilla luontokuvilla.

Vuonna 2020 julkaistu Me Kettuset on vauhdikas tarina kettuperheestä, jossa pienet pennut opettelevat repolaisen tavoille. Miten kettu oppii saalistamaan? Millaista on kettupaini? Isoksi kasvamiseen kuuluu niin iloja kuin vastoinkäymisiä.

Vuonna 2021 ilmestynyt Me Karhuset kertoo uteliaasta karhunpennusta, joka elää emonsa ja sisarustensa kanssa metsässä. Äiti opettaa pennuileen tärkeitä taitoja ja valmentaa niitä vaarojen varalle. Miten karhut valmistautuvat talviuneen? Miksi karhut kyhnyttävät itseään puunrunkoihin?

Me Hukkaset, Into, 2022

Me Lintuset, Into, 2023

Ja lisää on tulossa...